Čužák nenabídl jídlo a lidé odcházeli

Tradiční Decentní večery, známé kulturní akce v restauraci Zlaté selátko, ukázaly pravou tvář některých takzvaně kulturně založených hostů. Lubomír „Čužák“ Rys poznal, jaké to je, když se snažíte přivézt do Kladna osobnosti a lidé přijdou hlavně na kus „žvance“…

Poslední Decentní večer „Čužáka“ Ryse dopadl tristně. Po širém okolí se rozneslo, že „Čužák“ už ke kulturním akcím za dvě stovky nepořádá opulentní raut a rázem bylo Selátko poloprázdné. I když na pódiu táhl večer zpěvák Stanislav Hložek, který sklidil týden předtím obrovský ohlas ve Velkém Přítočně,  a vedle něj se publiku představila přední česká saxofonistka či výtečná kapela Plán B, mnozí z publika v polovině programu za Selátka odešli s mumláním, že bez rautu je to nezajímá! Decentní večer, pořad, ve kterém v minulosti vystupovaly velké hvězdy české i slovenské kultury, je tak před zánikem.

„Na září mám slíbené vystoupení slavného zpěváka Petra Jandy, ale asi se na to vykašlu. Lidí bez rautu přišlo málo, sotva jsem zaplatil pronájem sálu. Mě to i za umělce uráží. Slyšel jsem od některých, že se přišli hlavně najíst a od oběda kvůli tomu nejedli. Ano, měli jsme dobré rauty, ale nešlo to za dvě stovky na hlavu takhle táhnout do nekonečna,“ zlobí se vyhlášený bavič Lubomír „Čužák“ Rys.

Jan Murárik

hlozekokapele

O kapele Plán B ještě hodně uslyšíme

hlozekselatko

Selátko roztleskal skvělý Standa Hložek

hlozekvselatku

V Selátku na posledním Večeru byla slabší návštěva


Počasí Kladno

Předpověď počasí