Nákupní masakr v kladenském Kauflandu

Tohle zákazníci kladenského Kauflandu prý nezažili. Aspoň ne v takovém množství. Včera se od rána až do osmé hodiny večer táhly u několika málo pokladen fronty padesát metrů dlouhé. 

"Ráno jsem stál třicet minut, než jsem se dostal k placení. Hrůza," informoval nás jeden z prodavačů z okolních krámů. Frontu jsme si rovněž odstáli v plné síle a ti, kdo teprve k "hadům" táhnoucím se od sedmi pokladen z dvaceti přicházeli s plnými koši, trousili nahlas jen údiv a vulgární výrazy. Někdo adresně na Kaufland, jiní si pouze ulevili.

"V kladenském Kauflandu pracuji devátým rokem a tohle nepamatuji. Nejsou lidi. Každý den nabíráme, zítra zrovna máme několik zájemců na pohovor, ale připadá mi, že se lidem chce čím dál tím méně pracovat. Hlavně mladí se téměř nehlásí. Nemáme koho posadit za kasu. Když jsem tady začínala, jelo všech dvacet pokladen. Teď jsme rádi za sedm v plné špičce. Na pultovém prodeji jsou tři lidi, víc jich teď na směnu není. Pracovních míst je tu hodně, ale není kým je obsadit. Přitom například brigádníkům nabízíme sto dvacet pět korun na hodinu a stejně se moc lidí nehlásí. A co vím, tak s obsazeností nejen za pokladnami mají potíže i ostatní obchodní řetězce," konstatovala směna na informacích.

Dnes se tedy dají očekávat minimálně stejně dlouhé fronty. Podle našich informací je lhostejné, který čas si pro své nákupy zvolíte...

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí