Padne na plavečáku kladenský rekord?

Areál s plaveckým bazénem a brouzdalištěm u Sletiště zaznamenal první srpnový den extrémní návštěvnost, která díky dalším tropickým dnům může být do konce prázdnin rekordní za posledních sedm let. Tak dlouho se totiž počítá prodej vstupenek v moderním systému.

Minulé úterý přišlo na koupaliště za jediný den rekordních 2720 lidí. Je to o téměř pět set prodaných vstupenek více, než byl loňský jednodenní rekord a do celkové kapacity areálu scházelo prodat 280 vstupenek. 

Letošní srpen může měnit dlouhodobou kladenskou statistiku. Meteorologové totiž pro srpen hlásí další tropické dny a na ty Kladenští, milující horka trávená u vody, slyší. V návštěvnosti areálu, který je pro veřejnost v provozu vždy od června do září, je rekordním měsícem červenec 2013, kdy se prodalo 19 538 vstupenek. 

Nejnižší návštěvnost bývá v červnu, kdy se v jeho průběhu areál otevírá a v září, kdy už tolik horkých dnů není a děti jsou ve škole. Výjimkou byl letošní červen, ve kterém na koupaliště dorazilo 9460 lidí, což je zhruba o pět tisíc osob více než loňský červen. 

Extrémně nízkou návštěvnost zaznamenal provozovatel koupaliště společnost Sportovní areály města Kladna o prázdninách roku 2014, kdy areál navštívilo v červenci 9 851 a v srpnu 2 356 lidí. Tenhle „smutný“ rekord mohl padnout letos, když se v červenci na koupaliště přišlo opalovat jen 8 557 návštěvníků. Ale první srpen patrně ukázal opačný směr. K novému rekordu v nejvyšší návštěvnosti je totiž dobře našlápnuto…

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí