Chcete jet městem na kole? Kladno vám ho půjčí!

Jízda po Kladně za deset korun na hodinu se vyplatí. Nová služba soukromé společnosti se jmenuje Rekola a na stejnojmenné webové stránce najdete důležité informace, jak se po Kladně svézt na půjčeném kole pomocí aplikace v mobilu. 

V rámci určených lokalit lze využívat nový styl dopravy po městě a ještě přitom ušetřit za pohonné hmoty nebo jízdenku městské hromadné dopravy. V Kladně jsou ode dneška až do listopadu včetně k dispozici růžová kola Rekola. Princip užívání není složitý. Stačí stáhnout určenou aplikaci do "chytrého" telefonu, podle návodu na webových stránkách www.rekola.cz zadat údaje platební karty, z které se užívání kola bude platit a už můžete jezdit jak dlouho chcete. 

Hodinová jízda stojí deset korun a kolo v určených lokalitách můžete ponechat prakticky kdekoli. Jen je potřeba ho zase uzamknout. Kolo je společností, která služby provozuje, sledované pomocí GPS a není jak ho ukrást. Poškozování kola bez zadané kombinace čísel je totiž okamžitě zaznamenáno a operativní zásah proti vandalům či zloději je téměř okamžitý. 

Pokud ponecháte kolo mimo vymezenou lokalitu, z vašeho konta provozovatel odečte sto korun. Aplikace vás na vyjetí z hranice pásma upozorní, stejně jako se díky ní dozvíte, kde od vás je nejbližší kolo k dispozici. V Kladně je 26 základních stanovišť, na kterých je každé ráno připravených 26 růžových kol. 

"Není to o tržbě, je to o službě lidem. Pokud Kladenští o tuto službu příští tři měsíce projeví zájem, od jara příštího roku najedeme na ostrý provoz," říká primátor města Milan Volf. 

Hranice platební zóny a stanoviště Rekol: Železniční stanice Kladno město, Sletiště, OC Central, Třída T. G. Masaryka, Gymnázium, sídliště Meta, nemocnice, Centrum správních agend, JIH Americká ulice, kladenský magistrát, železniční stanice Ostrovec, Beach klub Vavřinec, náměstí Jana Masaryka, aquapark, Václavské náměstí, konečná Okrsek, školka Montessori, Kaufland, ČVUT BMI, náměstí Svobody, autobusové nádraží, OC Tesco, Švermov Havlíčkovo náměstí.
Info na www.kola.mestokladno.cz

Jan Murárik

kolakola

Kola využívá jak mladší, tak starší generace obyvatel města

kolana26

Na 26 stanovištích v Kladně je umístěno 60 kol

kolanakazdem

Na každém z kol je jednoduchý návod

kolauzamcene

Uzamčené kolo zprovozníte zadáním čísla kódu na rámu do stažené aplikace


Počasí Kladno

Předpověď počasí