Policisté zachránili psa, kterému hrozilo uhoření

V dopoledních hodinách 14. října byli policisté oddělení hlídkové služby vysláni do ulice U výtopny v Kladně, kde z bytu v druhém patře panelového domu vycházel kouř. Policejním šetřením na místě bylo zjištěno, že v bytě bydlí žena se svým psem.

Na silné bouchání nebyla žádná reakce a v daném okamžiku nebylo známo, zda se v bytě někdo nachází. Z těchto důvodů policejní hlídka provedla násilný vstup do bytu se zajištěnou nezúčastněnou osobou.

Po násilném otevření dveří vycházel z bytu kouř. Vzhledem k oblakům pronikavého kouře byla nulová viditelnost a byl cítit zápach a slyšet štěkot psa. Policisté použili improvizovanou roušku přes obličej a za stálého plazení se po podlaze důkladně propátrali celý byt. Zjistili, že se zde nenachází žádná osoba, a z bytu vynesli vyděšeného psa. 

Dále policisté otevřeli okna a zahájili odvětrání prostor. Následně bylo zjištěno, že příčinou silného kouře a zápachu je zapálený hořák na sporáku, na kterém byl umístěn hrnec se spáleným jídlem. Policisté vyzvali přítomné občany, aby do úplného odvětrání všech prostor dům opustili. Na místo přijeli i hasiči, kteří pomocí techniky dům odvětrali. Následně se do místa bydliště dostavila také majitelka (66) bytu, která si ho převzala a zajistila.

- red -

Ilustrační foto: archiv

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí