Převod fotbalového stadionu pod město je na cestě

Dohodli se. Tedy šéf fotbalového SK Josef Drahota s kladenskou radnicí zatím předběžně, ale podle našich informací už by tolik očekávanému převodu stadionu SK Kladno a k němu příslušných dalších nemovitostí či pozemků na město nemělo nic bránit. Vše je nyní na vytvoření smluvních podmínek transakce.

Možná budou podmínky projednávat kladenští zastupitelé na prosincovém zasedání, možná až v novém roce. Každopádně si prý předseda klubu podal s představiteli města ruku a souhlasil s cenou, za kterou majetek fotbalu pod město přejde. Z údajné představy 45 milionů se částka pohybuje prý na reálnějších 30 až 35 milionech korun. 

"Ukončené to každopádně není. Na cenu musíme teprve s konečnou platností přistoupit. Město nabízí méně, než jsme v klubu očekávali, ale jsme ochotni podmínky města akceptovat za předpokladu, že fotbal bude mít zaručenou podporu města," uvedl pro Vaše Kladno předseda klubu Josef Drahota.

"Nyní je to o podmínkách a budoucích vztazích mezi městem a klubem," řekl radní David Homer, jeden ze zástupců města v jednání. Podle dosud navrhovaných podmínek se město má starat o údržbu a správu nemovitostí a klub bude hradit z dotací energie. "Nám jde o to, aby po volbách příští rok případné nové vedení radnice z dohodnutých podmínek necuklo. Až se na podmínkách definitivně domluvíme, v klubu svoláme valnou hromadu, která by převod za nás měla posvětit," dodal Josef Drahota. Další termín schůzky mezi městem a klubem zatím není znám. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí