Již podeváté připravily Středočeské vodárny (SVAS) nejen pro svoje zaměstnance, ale i návštěvníky vodárny prodejní akci výrobků klientů Nadace Slunce pro všechny. Ve středu 29. 11. se proměnila recepce SVAS na Kladně v malý trh s různým adventním zbožím. Nadační fond si z akce odvážel neuvěřitelných 29 342 Kč.

„To, že se v loňském roce překročila magická hranice 28 tisíc korun, nám připadal takový vrchol, který se již těžkou překoná. Opak je však pravdou. Takový zájem o výrobky předčil všechna očekávání. Získat za hodinu prodejem téměř 24 tisíc korun je neskutečné,“ řekla Martina Ebertová z NF Nadace Slunce pro všechny.

„V letošním roce jsme připravili pro adventní prodej několik novinek. Naši žáci vyrobili krásné ozdoby, vánoční blahopřání či postavičky sněhuláků, které měly velký úspěch. Výtěžek z prodeje je určen na aktivity školy Slunce a Centra služeb Slunce všem,“ uvedla Martina Ebertová. „Do vodárny jezdíme prodávat velice rádi, protože je zde vidět opravdový zájem o naše výrobky,“ řekla Martina Ebertová na závěr.

A malá statistika na závěr: Od roku 2009, kdy byla zahájena spolupráce NF Slunce pro všechny a Středočeských vodáren, do listopadu 2017 se prodaly výrobky celkem za 167 265 Kč. V roce 2009 se prodaly výrobky za 5 500 Kč a v roce 2017 za již 29 342 Kč.

- red -