Restauratér Kaberle: Když máte kvalitní hospodu, reklamu nepotřebujete

Kozlovna U Kabelky. Neboli design, pivo a jídlo stejné jako v kterékoli jiné Kozlovně. Tedy velmi kvalitní. Vše okořeněné denní přítomností majitele restaurace. Na její chod totiž dohlíží František Kaberle mladší (44), držitel prstenu za hokejový Stanley Cup a pěti titulů mistra světa. 

Co vás vedlo k otevření vlastní restaurace?
Touha dobře se v Kladně najíst a ještě si k tomu dát opravdu dobré pivko (usmívá se). Často jsem kvůli tomu musel jet například do Prahy. A tak jsem si dobrou gastronomii otevřel téměř doma.

Inspiroval jste se u bratra Tomáše, který se v Torontu kolem pohostinství pohybuje?
Přímo u něj jsem se neinspiroval, ani jsem od něj nesbíral zkušenosti. Restaurace v Torontu provozuje spíše rodina jeho manželky. Tomáš se o tenhle byznys nestará, on se tam chodí ukazovat a jíst (směje se).

Jak jste přišel na to, že bude v Kladně pro váš záměr nejvhodnější bývalá restaurace U Mušketýra?
Z toho, co před dvěma roky, kdy jsem restauraci kupoval od Petry, sestry Jakuba Voráčka, bylo v Kladně k dispozici byl Mušketýr nejlepší volbou. A nelituji. Tady v Rozdělově u věžáků není kolem žádná další, která by takhle po rekonstrukci vypadala, nabízela tak kvalitní kuchyň, a troufám si říct, i nejlepší pivo v Kladně. 

Letos přes léto jste se pustil do rekonstrukce objektu, který jste předělával v duchu známé pražské Kozlovny. Máte otevřeno první měsíc. Zjistil jste za tu krátkou dobu, že by se představy lišily od skutečnosti v reálném provozu?
Na takové dojmy je moc krátká doba. Zatím jsem v Kozlovně od rána do noci každý den. Podle mých představ vaříme a staráme se o pivo. Co mě překvapilo, je, že večery a víkendy večer máme plno. Potvrzuje se mi, že když nabízíte kvalitu, tak na to nepotřebujete reklamu. Lidé si to řeknou a přijdou.

Kde to zatím drhne, pane hostinský?
Nikde vyloženě nic nedrhne. Už se výrazně zlepšil počet hostů přes obědy. 

Jste bývalý velmi úspěšný hokejista. S hokejem u vás je definitivně konec?
Druhý rok nehraju ani rekreačně. Když nepočítám minulou sezonu, kdy jsem trénoval s Pavlem Paterou Rytíře, tak jsem se mimo to vůbec na led nedostal. A v brzké době to na hraní zase nevidím. 

Jak s odstupem času vzpomínáte na trénování Rytířů?
Vzpomínám na tu sezonu rád, trénování mě bavilo. Měli jsme výbornou jak trenérskou, tak hráčskou partu. Jenom mě štve, že jsme to společně nedotáhli do extraligy. To je moje jediná kaňka na mé trenérské kariéře (usmívá se).

Jan Murárik

kabelkabelka

Kabelka má dočasnou kancelář v rohu Kozlovny

kabelkabelkapatera

Kabelka v době, kdy trénoval s Pavlem Paterou


Počasí Kladno

Předpověď počasí