Premiér Babiš: Je skvělé, že město Kladno podporuje hokej

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) se možná očekávaně objevil v hledišti kladenského stadionu při utkání Rytířů s Litoměřicemi. Přišel fandit svému oblíbenci Jaromíru Jágrovi. O přestávce poskytl Vašemu Kladnu exkluzivní rozhovor.

Líbil se vám výkon české hokejové legendy?
O mně je známo, že jsem velký fanda Jaromíra Jágra a jsem moc rád, že se vrátil hrát do Česka. I když hra celého týmu Rytířů nebyla ideální, věřím, že Jaromír dá kladenský hokej do pořádku. A s dalším kladenským hokejovým odchovancem, v současné době poslancem za ANO Milanem Hniličkou, chceme příští rok dramaticky navýšit investice do sportovišť. Naše děti nemají pomalu kde hrát hokej, z velkých šampionátů jsme nepřivezli dlouho žádnou medaili. Na stole máme projekty zhruba dvaceti nových zimních stadionů. I proto jsme v hnutí Milana Hniličku udělali zmocněncem pro sport. 

V investování do hokeje a hokeje dětí zvlášť vás už dávno předběhlo město Kladno. To dává hokeji zhruba třicet milionů korun každý rok, dá se říct nejvíce ze všech českých měst, aby děti měly kde dosáhnout svých hokejových snů...
Tak tohle vůbec nevím, to je skvělé. Města i kraje by měly na projektech státu participovat. Pokud to tak je, tak vedení města Kladna to dělá dobře. 

Jakým způsobem chcete s Milanem Hniličkou rozdělovat do jednotlivých oblastí státní investice?
Chceme to dělat jasně a ne pokoutně někde v obýváku!

Už s Jaromírem Jágrem plánujete konkrétní spolupráci?
Ne, my jsme se viděli naposledy loni v září a teď po hokeji. Jen jsem ho byl pozdravit. Doufám, že se Kladnu povede vrátit se do extraligy. Ještě není vše ztraceno (usmívá se). 

Letos jsou v politice na programu komunální volby. Kladenské ANO v koalici s Volbou pro Kladno dělá mimo jiných investic vše pro to, aby se Kladenským příjemně sportovalo. Domnívám se, že byste se měl osobně přesvědčit a takovou práci podpořit...
Určitě. Čeká nás nyní složení kandidátky a jde o to, aby strany, které kandidují, měly jasnou vizi tohoto města. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí