V Kladně se dá tankovat pod českým průměrem

Třetí týden se v médiích objevují krátké informace o drobném zdražování pohonných hmot. Vaše Kladno se včera večer podívalo na cenové relace všech jejich prodejců.

Zjistili jsme, že na většině ze šestnácti čerpacích stanic v Kladně se dá tankovat jak benzin, tak nafta pod celorepublikovým průměrem. Ten se ke včerejšímu dni pohyboval kolem deseti haléřů pod jednatřiceti korunami za benzin Natural 95 a nafta v setinách haléřů na hranicí třiceti korun.

Začali jsme u nejdražších. Jeden z největších prodejců, společnost OMV, cenu na první pohled tají. Na Kročehlavské ulici zhruba přes rok stanice pro tankování nefunguje a na Americké zase chybí informační tabule. Když si vyjedete na internetu oficiální stránky OMV, čísla kladenských stanic podle operátora neexistují. V Americké ulici nejsou ceny hned patrné ani když se podíváte přímo ke stojanům. Dle obsluhy stanice stál včera večer Natural 95 31.50 Kč, naftu jste mohli tankovat za 30.50 Kč. Společnosti Schell a MOL v Kladně nabízely benzin i naftu za stejné ceny jako OMV.

Levněji se tankovalo u značek Robin Oil i Tony Oil. Natural 95 prodávaly za 30.50 Kč, naftu za 29.50 Kč. Zhruba ve stejných cenách jsme mohli natankovat u stanic označených názvy Pap Oil (30.40 Kč za benzin a 29.90 Kč za naftu), Koloc (benzin 30.20 Kč, nafta 29.20 Kč), či Cobalt a Olymp Oil (shodně benzin za 30.40 Kč, naftu za 29.40 Kč). Nejlevnější v Kladně jsou například čerpací stanice s názvy Prim (benzin 29.90 Kč, nafta 28.90 Kč), nebo ESA (29.80 benzin a 28.90 Kč nafta).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí