Opozice v Kladně pochválila rozpočet radniční koalice

Kladenští zastupitelé včera schválili téměř dvoumiliardový rozpočet města pro letošní rok. Vypracovala ho koalice v radě města a v tomto volebním období bývá zvykem, že ho opozice téměř celý ztrhá. Včera výjimečně se tak nestalo.

V kalendářním roce se zpravidla uskuteční šest zasedání zastupitelů. Každé končí minimálně po dvou hodinách. To zásadní, rozpočtové, ovšem včera trvalo zhruba hodinu! Rekordní rozpočet za téměř dvě miliardy korun je totiž tak sofistikovaně zpracovaný, že nebylo téměř o čem dlouze diskutovat, protestovat, nebo dát některou z kapitol k přepracování. Za opozici to nejlépe vyjádřil Dan Jiránek (ODS), který si připravil dlouhý proslov, v němž nechyběly ironické poznámky či invektivy do řad radniční koalice, ale k překvapení mnohých v sále v něm tentokrát nechyběla chvála (viz naše video vybraných pasáží Jiránkova projevu).

Město tak může realizovat rozsáhlé investice do školství, silnic, chodníků a osvětlení, nebo začít budovat nový autobusový terminál, sportoviště či revitalizovat veřejná prostranství. Zkrátka nepřijdou sportovní kluby ani kulturní spolky.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí