Máte připomínky k modernizaci železnice na trase Praha - Kladno?

Tento týden proběhlo společné jednání dotčených orgánů k modernizaci železniční trati Praha – Kladno. Až do 4. 4. 2018 může veřejnost a dotčené subjekty podávat své připomínky k její modernizaci.

Jednokolejná železnice do Kladna neplní v současné době úlohu kvalitního dopravního prostředku veřejné dopravy 21. století a proto jí čeká modernizace. Týká se přitom největší frekvence dojíždění lidí za prací v celé České republice. Železnice Praha-Kladno je pomalá, má malou kapacitu a je celkově zastaralá. Proto většina dojíždějících denně z Kladna do Prahy za prací a do škol jezdí více autem či autobusem, což často vytváří dopravní zácpy.

Aktualizace zásad územního rozvoje lokálně upravuje vymezení koridoru železniční tratě Praha – Letiště Václava Havla Praha – Kladno, která spojuje největší město ve Středočeském kraji s Prahou a zároveň má potenciál novostavbou obsloužit kvalitní, rychlou a životnímu prostředí šetrnou železniční dopravou i největší mezinárodní letiště v České republice. 

Cílem je vybudovat dvoukolejnou železniční trať na Letiště Václava Havla a spojit ho tak s centrem Prahy. Zároveň se bude modernizovat stávající jednokolejná trať mezi Prahou (Masarykovo nádraží) a Kladnem. Na Letiště Václava Havla povede nově vybudovaná odbočka ze stanice Praha-Ruzyně. Vznikne 6 nových zastávek. Na trase bude moci jezdit až 10 párů vlaků za hodinu - 6 na letiště a 4 do Kladna. Cesta na letiště z centra se zkrátí na 27 minut a odpadne nutnost přestupovat. Tato varianta je ve srovnání s výstavbou metra výrazně levnější, navíc vlaky budou jezdit 24 hodin denně.

Stanoviska a připomínky podávejte písemnou formou do podatelny Magistrátu hl. m. Prahy nebo zasílejte na adresu:

Magistrát hlavního města Prahy, Odbor územního rozvoje, Jungmannova 35/29, 111 21 Praha 1

nebo v elektronické podobě podepsané uznávaným elektronickým podpisem, a to na adresu elektronické podatelny Magistrátu hl. m. Prahy (MHMP): Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo datovou schránkou MHMP (opatřené elektronickým podpisem): 48ia97h

- red -

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí