Soutěž o titul stavba roku Středočeského kraje 2018 se opět rozbíhá. Do pátého ročníku lze přihlásit zajímavé všechny druhy dokončených staveb - od inženýrských přes pozemní stavby, ale i úpravy veřejných prostorů nebo úpravy zeleně. Rozhodující není velikost stavby ani fakt, zda jde o novostavbu nebo rekonstrukci. 

Přihlášky soutěžících staveb musí být doručeny do 15. června na adresu Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství (www.abf-nadace.cz). „Může je podat projektant, investor nebo dodavatel dané stavby, případně všichni tři partneři společně. V průběhu července navštíví všechny přihlášené stavby odborná porota, která z nich nominuje stavby na udělení jednotlivých ocenění,“ upřesnila hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011). Z nich bude posléze vybrána stavba, která získá Titul stavba roku Středočeského kraje 2018 a stavba která získá cenu hejtmanky Středočeského kraje. 

Dalších až 10 zvláštních cen může být rozděleno mezi přihlášené účastníky soutěže. Svou cenu udělí i veřejnost hlasováním o nejlepší stavbu na internetových stránkách. Výsledky soutěže budou vyhlášeny 25. září ve Středočeské vědecké knihovně v Kladně. 

Soutěžní podmínky a přihlášková dokumentace jsou ke stažení na www.stavbaroku.cz. Zde si je možné též prohlédnout vítězné stavby z minulých ročníků a další přihlášené stavby. Například v roce 2016 se soutěže zúčastnilo Obchodní a společenské centrum CENTRAL Kladno (na snímku). 

Organizátoři soutěžní přehlídky rovněž přivítají náměty od organizací i občanů na zajímavé stavby, které vznikly v poslední době v jejich okolí, tak aby mohli jejich tvůrce k účasti v soutěži přímo oslovit a vyzvat.

- red -

Ilustrační foto: www.stavbaroku.cz