Hlavní tah mezi Kladnem, Buštěhradem a Lidicemi se uzavře!

Od zítřka 24. dubna do 22. srpna 2018 uzavře Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) silnici od hřebečské křižovatky v Pražské ulici po křižovatku s Lidicemi u odbočky do Tokajické ulice.

Důvodem uzavírky či omezení provozu je oprava povrchu komunikace a vybudování kruhového objezdu u Buštěhradu (stávající křižovatka u vodojemu). Práce ŘSD rozdělí do tří etap. První dvě etapy prací se uskuteční do 1. června. Silničáři uzavřou polovinu vozovky, aby doprava mohla oběma směry pokračovat kyvadlově pomocí mobilní semafory. Mimo opravy v jednotlivých etapách zůstane provoz na zbylých částech silnice v běžném režimu (viz mapka). 

Rekonstrukce odkloní autobusovou dopravu mezi Kladnem a Prahou včetně spojů mezi jednotlivými obcemi a Buštěhradem. Více informací na www.csadkladno.cz. 

Pro autobusy a záchranáře nebude ve fázích uzavírek částečně platit zákaz vjezdu do křižovatek u vjezdu do Lidic a Buštěhradu. Pro ostatní vozidla se vjezdy po dobu oprav zcela uzavřou. Například třetí etapa uzavře sjezd na Buštěhrad u vodojemu, kde by silničáři za padesát závěrečných dnů rekonstrukce měli vybudovat kruhový objezd. 

Harmonogram prací:

1. etapa 18 dnů rozdělených v režimu 2 x 9 dnů v provozu na polovinách vozovky

2. etapa 22 dnů rozdělených v režimu 2 x 11 dnů v provozu na polovinách vozovky

3. etapa 50 dnů rozdělených v režimu 2 x 25 dnů na polovinách vozovky.

 Jan Murárik

opravamapa

Mapa etap rekonstrukce

opravanasoucasnou

Na současné nepřehledné křižovatce vznikne kruhový objezd

opravavjedne

V jedné fázi prací nevjedete do silnice z ulice Tokajická

opravavyznaceni

Vyznačení nového kruhového objezdu

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí