Kriminalita v Kladně obecně opět poklesla

V kladenských ulicích se v současné době o něco lépe dýchá. A nemůže za to čistší vzduch, ale nižší kriminalita. Vyplývá to ze zprávy kladenské policie městským zastupitelům.

Celková kriminalita za rok 2017 poklesla oproti roku 2016 takřka o dvě stovky případů. Nižší je i v porovnání s rokem 2015. Loňský rok vyřešili policisté v Kladně o necelých osmdesát případů víc než v roce předešlém. 

Policisté porovnali kriminalitu v Kladně, největším středočeském městě, v loňském roce s počtem případů v Mladé Boleslavi a Příbrami za stejné období. Jestliže Kladno zaznamenalo 28 případů na tisíc obyvatel, pak v Mladé Boleslavi, která má zhruba o polovinu obyvatel méně, jich ve stejném poměru registrovali 27, v Příbrami s 32 897 obyvateli měli v roce 2017 na tisíc lidí 33 kriminálních skutků. 

V Kladně poklesla trestná činnost u krádeží vloupáním do ostatních objektů, do rodinných domů, věcí z automobilů a krádeží vozidel. Kriminalita mírně stoupla u krádeží v jiných objektech. Nižší celkové číslo je rovněž u násilné trestné činnosti. 

O více než tisíc případů kleslo číslo u přestupků v dopravě i ostatní přestupky celkem. Po uvedení různých městských vyhlášek chránících obyvatele proti narušování veřejného pořádku či soužití bylo přestupkové jednání v roce 2017 v porovnání s dvěma předešlými roky minimální. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí