Lidé v Buštěhradu jsou předlužení. Jak z toho ven?

Minulý rok zveřejnila Otevřená společnost mapu exekucí (www.mapaexekuci.cz), ve které jsou zpracovány statistické údaje o předluženosti občanů České republiky. Mapa přinesla alarmující údaj. Buštěhrad patří mezi obce s největším zadlužením občanů ve Středočeském kraji – na mapě exekucí přímo svítí, když tu má tento problém přes 23% obyvatel!

Ne každý, koho toto postihne, je pouze obětí své nezodpovědnosti či finanční negramotnosti. Někdo může být i obětí drakonického systému, lichvářů či souběhu nešťastných životních okolností. Řada postižených nevyhledá pomoc, neboť se domnívá, že situaci nějak zvládne, stydí se, nebo neví, kde o pomoc požádat. Jejich blízcí často nemají o jejich potížích tušení.
O dluzích a jak z nich ven bude proto veřejná diskuze "Dluhy - naše věc", kteru se uskuteční 14. 5. od 18.00 hod. v zámeckém sále MěÚ Buštěhrad, Revoluční 1 / 4, 2. patro, a na které jsou vítáni jak zadlužení občané, tak i ti, kteří chtějí o tomto celospolečenském problému získat informace. Setkání se zúčastní i Marta Smolíková, ředitelka Otevřené společnosti, a Radek Hábl - expert na dluhovou problematiku.

- red -

 

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí