Kladenští kynologové zprovoznili v Rozdělově novou halu

Nejmodernější hala pro výcvik psů stojí v kladenském Rozdělově. Šéf kladenského kynologického klubu Petr Hoffmann upozornil, že bez pomoci magistrátu by hala vůbec nevznikla.

To, co minulé vedení magistrátu v čele s primátorem Danem Jiránkem brzdilo, teprve nedávno dostalo zelenou. Současná rada města navrhla dotaci a zastupitelé ji, i přes odpor opozice z řad ODS, schválili. Pomoc města umožnila letos kladenským kynologům zprovoznit nejmodernější halu pro výcvik psů v České republice. Halu, kterou s nadšením vyhledávají i cvičitelé či trenéři ze zahraničí.

„Stále je v testovacím provozu, ovšem už nyní je využívána až osm hodin denně a víkendy máme beznadějně obsazené. Tím si bez problémů vyděláváme na svoji činnost. Díky hale se uživí také profesionální trenéři,“ říká Petr Hoffmann. 

Město na výstavbu zateplené haly přispělo pěti miliony korun, klub přidal ze svého přes dva miliony. Vedení klubu přitom dokázalo cenu stavby ještě zhruba o dva miliony korun snížit. Pomohla tomu i pružná reakce vedení města, díky primátorovi Milanu Volfovi hala vyrostla v nejrychlejším možném termínu.

„Pomoc magistrátu dotací na stavbu nekončí. Kladno a krajská správa silnic nám umožní přivést do haly vodu a napojit se na kanalizaci. Bohužel, opozice v zastupitelstvu nám nepřeje, a kdyby zvítězila letos v komunálních volbách, tak nám, podle mého, dá tuhle halu, jak se lidově říká, sežrat…,“ dodává předseda klubu.

Jan Murárik

hafanhala

Hala časem dostane přístavek

hafanklub

Klub si díky hale vydělá na svou činnost

hafanpetr

Petr Hoffmann je magistrátu za klub vděčný

hafanpsi

Psi i cvičitelé jsou v hale velmi spokojení

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí