Odhlasováno! Kladno se stane majitelem "stadionu" SK

Kdy koupí město stadion SK? To byla častá otázka fanoušků kladenského klubu poslední dvě tři sezony. Dočkají se brzy. Dnes totiž městští zastupitelé souhlasili s nákupem nemovitostí tohoto fotbalového spolku.

Záměrem Statutárního města Kladna je zajištění provozu výkonnostní kopané ve všech věkových kategoriích od přípravek po mužstvo dospělých. V rámci převodu Stadionu Františka Kloze se má zajistit stabilní fungování klubu. 

Kupní cenu za areál SK stanovilo město dle doporučení znaleckého posudku a po dohodě s vedením klubu na 35 230 000 korun. Z kupní ceny za převáděné nemovitosti budou uhrazeny pohledávky věřitelů SK Kladno. Největší podíl z pohledávek uplatňuje stávající předseda klubu Josef Drahota. Město poukáže příslušnou část kupní ceny přímo věřitelům. 

Po nabytí vlastnického práva začne také fotbalový areál fungovat standardním způsobem jako ostatní sportoviště města spravovaná Sportovními areály města Kladna (SAMK). Nájemné je fotbalovému spolku podle předběžných informací stanoveno na 25 tisíc korun měsíčně a klub by si měl hradit spotřebované energie ze svých finančních zdrojů. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí