Od července budou autobusy městské dopravy sledovány

Podle požadavku vedení města mají vyjet od 1.července všechny autobusy ČSAD MHD Kladno na městské linky s vybavením pro online sledování polohy. Protože v řadě autobusů se cestující s novým zařízením již setkávají, zjišťovali jsme u dopravce postup prací.

„Zařízením na sledování polohy autobusu v aktuálním čase je již vybavena většina autobusů, harmonogram montáže plníme a do konce června bude montáž ukončena ve všech autobusech. Současně jsou doplňovány i označovače jízdenek PID u všech nástupních dveří a pro usnadnění platby i čtečky bankovních karet v prostoru prvních dveří. V autobusech jsou instalovány i komponenty odbavovacího systému MOS (Multikanálový odbavovací systém), který by měl být v Praze a Středočeském kraji spuštěn v průběhu léta. Všechny autobusy naší společnosti jezdící v MHD Kladno a PID budou touto technologií do 30. června vybaveny,“ uvedl Lubomír Landa, ředitel společnosti ČSAD MHD Kladno.

Aktuální záznam polohy autobusu bude mít k dispozici dispečink dopravce při řízení provozu, záznam také poslouží při případném vyřizování stížností na nepravidelnost. V krátké budoucnosti budou aktuální data také přenášena do nově instalovaných označníků zastávek, kde bude zobrazován skutečný čas příjezdu autobusu. 

- red -

ctecky

Čtečky usnadní život cestujícím


Počasí Kladno

Předpověď počasí