Z důvodu celkové rekonstrukce bude od 2. do 22. července uzavřena Pražská ulice v úseku od křižovatky s ul. Arménskou po křižovatku na Hřebeč.  Během prázdnin naváže i 2. etapa, ve které projde rekonstrukcí zbývající část Pražské ulice po křižovatku s ul. Unhošťskou. 

Ředitelství silnic a dálnic opravuje od konce dubna část silnice I/61 včetně výstavby kruhového objezdu u Buštěhradu. Práce s touto stavbou město Kladno koordinuje, proto začnou v době, kdy ŘSD zahájí opravu úseku nejblíže u Kladna, neboť zde bude opět provoz sveden do jednoho jízdního pruhu a řízen světelnou signalizací. Řidiči budou do omezeného provozu najíždět pouze z Kročehlavské ulice.  

Změny se v 1. fázi opravy výrazně dotknou autobusové dopravy Kladno - Praha, neboť všechny linky budou odkloněny po objízdné trase vedené ul. Unhošťská a Kročehlavská. Konkrétní vedení linek provozovaných spol. ČSAD MHD Kladno je patrné ze schématu v příloze, ze kterého plynou tyto zásadní změny:

- linka 300 na objízdnou trasu odbočí již z ul. Vodárenská (zastávka Pražská křižovatka bude přesunuta před světelnou křižovatku)

- linka 324 nebude projíždět po ul. Arménská, ale na kruhovém objezdu ul. Americká - Arménská - Unhošťská zabočí přímo do ul. Unhošťská (vynechá zastávky Růžové pole a Okrsek 4, naopak budou nově obsluhovány zastávky Zdravotní středisko a Pražská křižovatka).

Linky č. 330 a 399 obslouží všechny zastávky na své trase včetně zastávek Růžové pole a Okrsek 4, objízdnou trasu využijí následně. Druhá etapa již neovlivní autobusovou dopravu v takovém rozsahu. 

"Oprav kladenských komunikací je nyní opravdu hodně, zúročila se příprava investic včetně vysoutěžení dodavatelů, které si kvůli zákonným úpravám vyžádaly řadu měsíců. Snažili jsme se nasměrovat největší porci rekonstrukcí na prázdniny, kdy je tradičně provoz v ulicích mírnější. Přesto se řidičům velmi omlouváme, neboť jsme si vědomi, že pohyb po Kladně nebude úplně hladký," řekl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). 

 - red -

objizda1

objizdamapa1

objizdamapa2