Nová Dacia Dokker bude pomáhat zdravotně postiženým osobám

Zcela nový vůz značky Dacia Dokker nyní mohou využívat zaměstnanci a klienti Zahrady – poskytovatele sociálních služeb v Kladně. Vůz zaměstnanci využijí zejména k dopravě klientů do škol, k lékaři, na nákupy a k zásobování zařízení. Na financování nového automobilu se podílela dvacítka sponzorů z regionu napříč obory od velkých firem až po ty menší.

Celkově jde o druhý sociální automobil pro zařízení v Kladně, které pečuje o zdravotně postižené různého věku. Radost z nové Dacie mají zejména zaměstnanci zařízení, kteří vůz využijí k dopravě klientů do škol, k lékaři, na nákupy a k zásobování zařízení. „Těší nás, že firmám a podnikatelům v našem kraji nejsou zdravotně postižení spoluobčané lhostejní, a že se rozhodli do tak prospěšného projektu zapojit.  Ráda bych poděkovala všem přispěvatelům i agentuře Kompakt, která tento smysluplný projekt organizuje,“ sdělila při předání vozidla Eva Bartošová, ředitelka Poskytovatele sociálních služeb Zahrada v Kladně.

Projekt Sociální automobil funguje již 20 let, za tu dobu předal Kompakt v rámci České republiky na sedm stovek vozidel. Poskytovatel sociálních služeb Zahrada získal v celkovém pořadí již 735. automobil. „Ve většině sociálních zařízení pečujících o seniory je vozový park ve špatném technickém stavu a vozidla neodpovídají standardům. Tato zařízení mohou získat nové auto většinou jen prostřednictvím charity či sponzorství. To však nepřichází každý den, a tak jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a pomoci těm, kteří to skutečně potřebují. Rád bych poděkoval všem, kteří se na koupi sociálního vozu podíleli,“ uvedl Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt. 

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí