Letní festival plný chutí a tuningu

Čtvrtý ročník Letního festivalu plného chutí se uskutečnil v sobotu tradičně v Zámecké zahradě. K události se premiérově přidal festival automobilového tuningu Square chill na náměstí Starosty Pavla.

Přehlídka nádherně vytuněných značek německé provenience zabrala poprvé absolutně celou plochu náměstí. "Před třemi roky, kdy se prvně sraz konal v Kladně, jsme na náměstí začínali se čtyřiceti auty a díky současné spolupráci s městem Kladnem jsme letos na rekordních číslech," zdůraznil jeden z pořadatelů, kladenský projektant David Veverka. 

Kdo se nakochal originálně upravenými vozidly a dostal hlad nebo žízeň, přešel do Zámecké zahrady, kde se podávaly vybrané lahůdky. Z exkluzivních nabídek rozličných restaurací vzali návštěvníci festivalu útokem stánky Sleťáku či Shocku. "Jako první jsme vyprodali wrap s trhaným telecím a hned za ním byl obrovský zájem o krevety na zázvoru s chilli," chlubil se Tomáš Rýva, majitel restaurace Shock. 

"U nás šel na dračku pomalu pečený bůček na kroupovém rizotu," doplnil kulinářský úspěch Karel Vlček, šéfkuchař restaurace Sleťák. 

Jan Murárik

jidloletni

Letní festival je určený také rodinám

jidlopauzy

Pauzy v zahradě mezi ochutnávkami...

jidlonanamesti

Na náměstí stálo naráz přes dvě stě automobilů

jidloodesign

O design šlo v první řadě...

jidlopohoda

Pohoda rovněž vládla na náměstí

jidlotajemstvi

Tajemství spotřeby odhaleno...

jidlotunning

Tuning různých německých generací

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí