Program VPK kopíruje další strana

Kladno je uprostřed volební kampaně. Voliči nemohou uniknout všudypřítomným billboardům a dalším materiálům politických stran. Potud by nebylo na letošním předvolebním klání nic divného a nového. Přesto Kladno zažívá něco, co se dosud nikdy nestalo. Jedna ze stran, která se nebojí sama sebe pasovat na přední pozice po sečtení hlasů, ODS Kladno, se v zápalu boje o voliče zřejmě neštítí skutečně ničeho. 

Plagiátorství se stalo zřejmě standardem kladenské ODS. Nejprve si chtěla přivlastnit slogany začínající příznačným PRO, které už od roku 2014 představila Volba pro Kladno (VPK). Tento týden však ODS udělala krok, který nemá ani v celorepublikovém měřítku obdoby. Nestydí se a okopírovala konkrétní části programu pro jednotlivé čtvrti od VPK. 

Vaše Kladno porovnalo všechny volební programy a právě VPK měla jako jediná už v minulém volebním programu konkrétní body pro jednotlivé čtvrti, stejně tak je má i letos. Nikdo jiný nemá tak komplexní program. Je zvláštní, že ODS ve svém tištěném programu nemá například o svých plánech pro Rozdělov, Švermov nebo Sítnou ani slovo. Pár dnů poté, co VPK publikovala svůj program na webu, představila ODS své záměry pro městské části, a to v 90 procentech naprosto shodných s VPK. 

ODS svým přístupem ke kampani prokazuje, že je schopná ve své bezradnosti pouze laciného populismu a plagiátorství.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí