Zajímavý program si na říjen připravila Městská knihovna Kladno.

Od 1. 10. pro všechny čtenáře s omezenou pohyblivostí je k dispozici nová služba - ROZVOZ KNIH.

2. a 4. 10. DĚTI ZA PULTEM - VYZKOUŠEJ PRÁCI KNIHOVNÍKA 
V odděleních na Sítné si děti mohou během odpoledne vyzkoušet práci s knihovním systémem na svých vlastních výpůjčkách a poznat tak prostředí i z druhé strany. Oblíbenou kratochvíli, kdy děti samy sebe napomínají za pozdní vrácení a kontrolují si pečlivě výpůjčky, pořádá knihovna od 13.00 do 18.00 hod. Pokud přijdou děti i s rodiči, kteří vlastní čtenářský průkaz, mohou je také osobně obsloužit v Oddělení pro dospělé nebo Čítárně. Nabídka platí pro registrované čtenáře MKKL. Info na tel. č. 312 258 913 nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

3. 10. Od 10.00 hod. KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA ZÁKULISÍ KNIHOVNY (Sítná) 
Získat, zpracovat, zařadit, zviditelnit, zamluvit ... Běžný den v knihovně společně s prohlídkou zákulisí s V. Kroupovou. Objednávky na tel. č. 312 258 912 nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

3. 10. 18.00 hod. KLADENSKÉ DOLY VČERA A DNES 
Chodíme po poddolovaném a opět zasypaném Kladně. Kde všude se přímo ve městě těžilo a jak vypadala místa tehdy a dnes přijde vyprávět Jiří Suchomel - nadšenec, který zatím zdokumentoval více než 400 kladenských jam a štol. Beseda spojená s projekcí.  Vstup zdarma. Rezervace míst na tel. č. 312 258 914.
Jiří Suchomel, který má kladenské doly jako koníčka, se stal společně s R. Hájkem koordinátorem projektu Kladenský uhelný revír. Jiří došel po čtyřech letech dokumentace kladenských jam a štol k číslu patnáct set. Společně se sdružením Halda pořádá procházky po bývalých důlních dílech. 

 - red -