Další parky či náměstí Kladno v těchto dnech proměnilo v důstojný městský prostor. 

Město finišuje s revitalizací náměstí Edvarda Beneše a v minulých dnech dokončilo několik veřejných prostranství. Park U Hvězdy má zpevněné plochy, upravené chodníčky i nový povrch komunikace místo betonových panelů. Zachoval se důraz na centrální místo parku se sochou nově doplněný kamennou velkoformátovou dlažbou a moderními lavičkami. 

Parčík na Vítězné třídě u rozdělovského kostela dostal nové zpevněné cesty i zastřešenou autobusovou čekárnu. Trasa nových chodníků z betonové dlažby je 2,5 metru široká, osazená do betonových obrubníků, s ohledem na pohyb osob se sníženou schopností pohybu a orientace. 

V příštích týdnech město dokončí stavební úpravy kolem domů s pečovatelskou službou v ulicích Kordačova x Vítězná. Z důvodů umístění ve veřejném prostoru budou osazeny prvky pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace. „V tomto prostoru počítáme s novým mobiliářem, tedy kovovými lavičkami s dřevěným sedákem i  opěradlem. Stávající lavičky posuneme k novému chodníku, aby je mohli lidé používat bez nutnosti vstoupit na travnaté plochy. Stávající záhon s posezením zůstane zachován, bude provedena renovace dřevěných částí stávajících laviček,“ uvedl architekt a radní Ondřej Rys.

Jan Murárik

parknamesti

Náměstí doplnily moderní praktické prvky

parkparcik

Parčík na Vítězné čeká na dokončení zastřešené zastávky

parkprostor

Prostor je po revitalizaci vzdušnější

parkuhvezdy

Park U Hvězdy dostal novou odpočinkovou zónu

parkvtechto

V těchto dnech dostává nový povrch i poslední část náměstí