Knihy vám přivezou domů

Městská knihovna Kladno od října nabízí svým klientům novou službu. Nejen méně pohyblivým seniorům, ale všem, kteří si ze zdravotních důvodů nemohou osobně půjčit v některé z kladenských poboček knižní tituly, jim je pracovnice knihovny přivezou domů.

Knihovnice objednané tituly rozvážejí referenčním vozem každou první středu v měsíci, tedy i tuto listopadovou. Službu město spustilo počátkem října.

„Čtenáři zatím o službě sbírají informace. Ujišťujeme je, že se nemusí bát pustit nás k sobě do soukromí. Samozřejmě knihy můžeme čtenáři předat před vchodem a také je před vchodem do bytu nebo domu vyzvednout,“ říká Radka Novotná, vedoucí Úseku knihovnických služeb. 

Každý z registrovaných čtenářů v Městské knihovně Kladno, pokud je očividně méně či vůbec nepohyblivý, nebo má akutní zdravotní potíže, které mu brání knihovnu navštívit, má v rámci služby nárok na pět titulů měsíčně. „Pohyblivost nebo zdravotní stav čtenáře, který si nemůže pro knihy nebo časopisy sám dojít, neověřujeme. Jde o vzájemnou důvěru,“ připomíná knihovnice. 

Více informací o službě získáte na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a na telefonním čísle 312 258 918.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí