Veliký úspěch opět zaznamenala nadace Slunce pro všechny se svými adventními výrobky. Jako každý rok touto dobou mohli zákazníci ve vestibulu budovy Středočeských vodáren v Kladně vybírat z desítek druhů. Letošní prodejní akce byla pro nadaci úspěšná, její zástupci si z ní odvezli za prodané zboží 31 036 korun.

"Před adventem všichni ve Středočeských vodárnách čekají na prodejní akci, kterou pořádají vodárny ve spolupráci s Nadačním fondem Slunce pro všechny. Každý rok jsou všichni v očekávání, co nového Slunce přiveze. V letošním roce byly novinkou zavařeniny, ovocné křížaly, dárkové kazety se svíčkami, přírodní mýdla a cukroví všeho druhu. Hitem vedle již tradičních adventních věnců se stalo cukroví v podobě špaldových hvězdiček či koláč s vlašskými ořechy zvaný paso doble. Podle toho, jak cukroví bylo rychle vyprodáno, se ukázalo, že zaměstnanci ten den zapomněli na svoje diety a vesele se vrhli na dobroty ze Slunce," uvedla mluvčí vodáren Lenka Kozlová.

V prvním roce, kdy spolupráce vodárny a nadačního fondu začala, se prodaly výrobky za pět tisíc korun. Za devět let se částka za nákup adventního zboží přehoupla přes třiceti tisíc korun. „Do Středočeských vodáren se každý rok moc těšíme. Takový zájem o výrobky našich klientů nikde jinde na prodejních akcích nezažíváme. Ještě než stačíme vybalit všechny výrobky, většina je zaměstnanci vodárny rozebrána. Největší poptávka, jako každoročně je po adventních věncích a cukroví všeho druhu,“ uvedla Martina Ebertová z NF Slunce pro všechny. „Finanční prostředky za prodej použijeme na podporu sociálně slabších dětí a žáků školy Slunce a uživatelů sociálních služeb Centra služeb Slunce všem,“ dodala Martina Ebertová na závěr.

Od roku 2009, kdy NF Slunce pro všechny a Středočeské vodárny spolupráci zahájily, prodaly výrobky celkem za 198 301 korun.

-JM-

sluncemnozi

Mnozí zákazníci už vědí, že se vyplatí koupit i dobroty z kuchyně nadace

slunceoadvent

O adventní výrobky nadace je vždy velký zájem