Zastupitelstvo: Kladenský volejbal v ohrožení

Zastupitelé města Kladna na prosincovém zasedání přijali například nulovou toleranci hazardu. Kvůli ní by z města mohl odejít jeden ze zásadních sponzorů kladenského sportu.

Zastupitelé měli mimo jiné na programu hlasování o zavedení nulové tolerance hazardu. V Kladně přitom platí jeho regulace. Před nulovou tolerancí hazardu varoval zastupitele zástupce České komory loterního průmyslu Stanislav Brunclík. Upozornil, že regulovaný hazard pod kontrolou samospráv a policie i s registrací hráčů a kamerových záznamů zaručuje nižší kriminalitu ve společnosti než nulová tolerance hazardu a s ní spojený vznik nelegálních heren. K nulové toleranci přistoupilo již několik českých měst a obcí. Nejvíce na nulovou toleranci doplácejí například Brno nebo České Budějovice. V těchto městech podle zprávy celníků roste množství "černých" heren. 

Před zastupitele rovněž předstoupila zástupkyně společnosti provozující dvě největší kasina v Kladně. Sdělila jim obavy o investice společnosti do zprovoznění heren, které dosáhly výše 80 milionů korun. Upozornila vedení města, že se možné ekonomické problémy kasin mohou přenést na sponzorování kladenských sportovních klubů. Primátor po jejím projevu připustil vůči těmto kasinům výjimku. Herní společnost totiž v případě, že bude muset kasina uzavřít, přestane například sponzorovat volejbalové Kladenské orly. Pro kladenský volejbal jde přitom o stěžejního partnera.  

Zastupitelé většinové radniční koalice, Kladeňáci, SPD, ANO 2011 a ODS, přesto nulovou toleranci, kterou by Kladno mělo pocítit v roce 2021, prohlasovali. Jediná proti byla Volba pro Kladno v čele s Milanem Volfem. Město v současné době dostává ročně z regulovaného hazardu desítky milionů korun. Ty budou v městské pokladně, respektive kladenskému sportu, kam také putují, chybět.

-JM-

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí