Kladenský radní za ODS řídil pod vlivem drog, zatím přišel o řidičák

Kladenský radní Lukáš Hanes (ODS) byl účastníkem nehody, policejní test po nehodě ukázal přítomnost drog. Policie potvrdila, že nehodu, která se stala 9. prosince, šestatřicetiletý řidič nezavinil a případ je šetřen jako přestupek.

Dva řidiči havarovali 9. prosince v ulici Sportovců v Kladně. "Šestatřicetiletý řidič osobního vozidla VW zastavil na pozemní komunikaci před přechodem pro chodce. Jednapadesátiletý řidič osobního vozidla Mazda nedodržel bezpečnou vzdálenost a do stojícího vozidla před přechodem pro chodce zezadu narazil," uvedla policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Dechová zkouška neukázala přítomnost alkoholu ani u jednoho z řidičů, avšak test na drogy měl dle policistů mladší z řidičů pozitivní. "Odmítl další lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu," dodala mluvčí.

Viník dopravní nehody dostal na místě blokovou pokutu, přestupek poškozeného předala policie správnímu orgánu, tedy kladenskému úřadu. Řidičský průkaz mu byl zadržen. Mluvčí kladenského magistrátu Štěpánka Filipová se k okolnostem nehody nevyjádřila. "Je to záležitost příslušných orgánů a magistrát bude postupovat v souladu s platnými právními předpisy," uvedla Filipová.

Text a foto: www.ctidoma.cz

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí