Každý rok, těsně před Vánoci, pořádá kladenské rybářské uskupení Mrtvá ryba, taky ryba svou tradiční besídku. Ta se samozřejmě nesměla konat bez cukroví, svařeného vína a především prutů nahozených na kapra.

Jestli si vzpomínáte na předešlá léta, tak i přes urputné snažení skončil hon za kaprem vždy na cestě od vody zpět domů před některým z obchodních center a nákupem ryby z kádě. Tahle, pro každého rybáře nelichotivá, zkušenost, však letošním rokem vzala za své.

Teplotní skok, vysoko nad bod mrazu, který právě před Vánoci zaznamenáváme, možná podpořil apetit vodních živočichů a ti se o servírované nástrahy urputně prali. Sečteno a podtrženo, každý, kdo s Kladeňáky z Mrtvé ryby na výpravu vyjel, chytil kapra. A byli i tací, kterým se podařilo přelstít i více než 7 ryb. Pravda, úlovky nebyly velké, ale šlo především o zábavu. Naše rada pro letošek tak zní jasně, kašlete na kádě a obchoďáky a vyrazte pro kapra k vodě do přírody.

Za celý rybářský tým Mrtvá ryba, taky ryba, přejeme čtenářům internetového deníku Vaše Kladno.cz příjemné prožití Vánoc, hodně zdraví a štěstí a pohody do nového roku. Petrův zdar!

-kub-

kubakapitan

Kapitán Mrtvé ryby Paži

kubamara

Mára to umí s tenisovou raketou i prutem

kubamarek

Marek vzal na ryby i syny

kubamrtva

Mrtvá ryba pohromadě

kubasiki

Siki také bodoval

kubasubajs

Šubajs a jeho ryba

kubatuca

Tůča měl z každého úlovku radost

kubavrata

Vráťa chytil největšího