Sportovní gymnázium Kladno zahájilo přijímačky do sportovního ročníku. Jestliže humanitní předměty jsou na řadě až koncem dubna, fyzické, tedy sportovní testy, mají budoucí studenti střední školy za sebou.

Zúčastnilo se jich přes šedesát dětí, a jestliže v minulosti se stávalo, že někteří sportovní zkoušky neudělali, pak letos musí škola vybrat třicítku těch nejlepších. To je totiž kapacita sportovní třídy prvního ročníku. Tento týden se trenérům v požadovaných disciplínách představilo přes dvacet hokejistů, sedm plavců, přes dvacet atletů a žádný judista. 

„Před čtyřmi roky ten, kdo se na závodech umístil do třetího místa, talentové zkoušky skládat nemusel. Tehdy jsme je absolvovali ve čtyřech. Pak se to zrušilo a dnes musí talentovky udělat každý uchazeč,“ uvedla studentka Karolína Rokosová. 

„Pokud chcete studovat a u toho dál závodit, je tohle gymnázium nejlepší volbou. Učitelé nám vycházejí všemožně vstříc. Berou na sportovce ohledy,“ přidává se její spolužákyně Kristýna Burgerová. 

Na talentové zkoušky letos dohlížel zástupce ředitelky gymnázia Jiří Kuchler. „Hlásí se nám hodně dětí i mimo Kladensko, například z Benešova či Rakovníku. V Kladně k nám již tradičně chodí studovat sportovci z páté základní školy. Kvalitně zaplnit sportovní ročník problém naštěstí není,“ říká bývalý extraligový hokejista Kladna.

Sportovní gymnázium pořádá ve čtvrtek 17. ledna Den otevřených dveří. 

-red-

hodbyvale

Bývalé absolventky přijímaček, letos maturantky, Karolína a Kristýna