Město vypíše na „Oko“ soutěž

Vedení města zvažuje vypsání ideové architektonické soutěže přestavby prostoru bývalého kina Oko na pěší zóně, které Kladno vlastní.

Objekt je ve špatném technickém stavu, kdy veřejné využití limitují i necitlivé stavební úpravy minulých vlastníků. Město koupilo zdevastovanou budovu  za 35,5 milionu korun od soukromého subjektu. „Někdejší kinosál je znehodnocený dodatečně vsazenými sloupy," uvedl primátor města Dan Jiránek. Současnou podobu získala budova ve 30. letech 20. století a ve druhé polovině 80. let byl dům navržen na památku jako kvalitní funkcionalistická budova. Pozdější necitlivé zásahy soukromých vlastníků ale historickou hodnotu objektu snížily.

Radní města rozhodli, že by letos na někdejší kino Oko měla být vypsána ideová architektonická soutěž. Jednou z podmínek bude zachování historicky zajímavého funkcionalistického rázu objektu. Vedení města chce rovněž řešit zpřístupnění zadní části objektu, a to nejen během případných stavebních prací. 

„Rovněž chceme, aby si budovu někdejšího kina mohla prohlédnout veřejnost a seznámit se tak na vlastní oči s problematickým stavem,“ říká náměstek primátora statutárního města Kladno Tomáš Kutil. Termín prohlídky bude zveřejněn na webových stránkách a facebooku města.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí