Kladenská veverka dohopkala do zdrávky

V sále kladenského kina Hutník se uskutečnilo slavnostní vyhlášení vítězů mezinárodní výtvarné, fotografické a literární soutěže Kladenská veverka. Do této soutěže zasílají svoje práce stovky dětí předškolního věku, žáků základních škol i středoškoláků z naší republiky i ze zahraničí.

Porota vybírala a hodnotila práce s ekologickou tematikou v oblasti kresby, malby, grafiky, fotografie a také v oblasti literární. Právě v té zvítězila žákyně Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Jarmila Zoubková.
Kurátorem soutěže byl kladenský malíř, grafik a ilustrátor Přemysl Povondra, vedoucí Výtvarného kroužku Zdeňka a Petr Starý, ředitel Naučného střediska Ekologické výchovy (NSEV) Kladno. Ceny předávali primátor města Kladna Dan Jiránek (ODS), radní Jiří Chvojka (ANO), spolumajitel kina Hutník Vojtěch Volf, ředitelka Střední zdravotnické školy a VOŠZ Kladno RNDr. Daniela Tomsová a další významní hosté. Mezi partnery této soutěže patří mj. i Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Kladno.

Mgr. Václav Vondrovský

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí