Necháváte před nákupním centrem (NC) Oaza stát svůj vůz přes noc, protože se na přilehlém sídlišti nedá kde zaparkovat? Pak vám letos tahle možnost skončí.

Parkoviště se uzavře v určitých hodinách na závoru. V nedaleké české metropoli už tento systém nějaký čas funguje. Kromě Metropole Zličín namontoval na některá svá parkoviště závoru například Kaufland. V Kladně časové parkování hlídané závorami loni zavedl Central. Nyní se chystá učinit stejný krok provozovatel nákupního centra Oaza. 

"V současné době je tento projekt v přípravě a jeho realizaci plánujeme na letošní rok. K tomuto regulovanému vjezdu se závorami jsme nuceni přistoupit, už vzhledem k současnému stavu parkoviště, které je z velké části obsazováno lidmi a řidiči, kteří nejsou návštěvníky nákupního centra a využívají tak jeho možnosti bezplatného parkování," uvedl pro Vaše Kladno Lukáš Frey, zástupce společnosti spravující NC. Bližší termín neuvedl. 

Kladenský Kaufland svůj pražský vzor časově ohraničeného stání na parkovišti údajně letos neplánuje, byť tuto možnost na přelomu loňského a letošního roku projednali radní města Kladna. "V současné době uzavření parkoviště neplánujeme," popřela kuloární zprávy Renata Maierl z firemní komunikace Kauflandu. 

-red-

oazavpraze

V Praze už Kaufland parkoviště za závorou má