S pohybem se zlepší fyzička i psychická pohoda. Začnete se hýbat s příspěvkem od ČPZP

Pár kosmetických změn a život je hned aktivnější. Podle odborníků stačí 30 minut pohybu denně, abychom pocítili pozitivní účinky, které pravidelný pohyb organismu přináší. Zkuste se pravidelně hýbat s příspěvkem od zdravotní pojišťovny.

Pohyb pomáhá zlepšovat srdeční činnost a reguluje krevní tlak. Snižuje hladinu krevního cukru, tím bojuje s výskytem cukrovky II. typu. Prospívá činnosti mozku, je prevencí nádorových onemocnění, ženy výrazně chrání před vznikem osteoporózy, posiluje odolnost organismu a zlepšuje celkovou fyzickou kondici. Jako bonus potěší snížení hmotnosti, nárůst svalové hmoty a díky vylučování hormonu serotoninu psychická pohoda, vyrovnanost a dobrá nálada.

„Zásadní význam pohybu pro zdraví populace si uvědomuje i Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP), která svými preventivními programy dlouhodobě podporuje zdravý životní styl a prevenci proti civilizačním chorobám. Proto jsme zatraktivnili programy zaměřené na podporu sportovních aktivit, aby si pohyb a jeho vliv na kondici mohl vyzkoušet opravdu každý,“ vysvětluje tisková mluvčí ČPZP Elenka Mazurová.

Permanentka se vyplatí

Mezi nejlákavější programy z nabídky ČPZP patří program Pravidelný pohyb s příspěvkem 700 Kč, který umožňuje ženám a mužům od 18 let využívat posilovny či tělocvičny k pravidelným sportovním aktivitám. K čerpání stačí předložit na pobočce ČPZP doklad o zakoupení permanentky v hodnotě nejméně 1 500 Kč. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna myslí i na čerstvé maminky, kterým v programu Ženy po porodu nabízí příspěvek 1 000 korun na cvičení po porodu. 

S dětmi na kolo jedině s přilbou

Holdujete cyklistice v rodinném týmu, in-line bruslení nebo jízdě na koni? Pak vás určitě osloví program Ochranná přilba pro děti do 17 let s příspěvkem v hodnotě až 500 Kč. Pro malé milovníky plavání ve věku do 10 let je vhodný program Organizované plavecké kurzy s čerpáním až 1 000 Kč, pro plavce bez rozdílu věku zase program Plavání zdarma se slevou ve vybraných bazénech po celé republice.  

Pokud ještě nepatříte mezi 1 263 000 pojištěnců České průmyslové zdravotní pojišťovny, můžete se zaregistrovat online na www.cpzp.cz/205 nebo osobně na kterékoli ze 109 poboček po celé ČR. Zaregistrujte se do 31. 3. 2019 a výhody od ČPZP budete moci čerpat již od července 2019. Kompletní nabídka preventivních programů je přehledně uvedena na www.cpzp.cz/programy

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí