Mrtvá ryba cítí rybářské jaro

Spolek kladenských rybářů Mrtvá ryba, taky ryba cítí, že do vod přichází jaro. Počet úlovků je na tuto dobu totiž nečekaný.

„Aktivita ryb ve zdejších vodách roste. Počty úlovků jsou na stávající období rekordní. Potvrdila to naše poslední výprava, která se především počtem úlovků může hravě srovnávat s hlavní rybářskou sezonou,“ upozorňuje člen spolku Jakub Kubálek a dodává, že především razance záběrů a bojovnost ryb byla tím největším překvapením chytání v březnu. Žádné jemné poťukávání feedrové špičky, ale rány jako hrom. To naznačuje, že se v letošním roce mají rybáři nač těšit a s narůstající teplotou vody to bude jen lepší. Přitom je stále období před výsadbou nových ryb do svazových revírů, která jistě stávající situaci významně podpoří. 

Radost spolku z úspěchů posledních dní korunoval úlovek, za který by se nemusel stydět žádný rybář ani v létě. Krásný kapr s délkou přes šedesát centimetrů sváděl urputný souboj, který nakonec prohrál. Tahle chycená ryba potvrzuje, že už nyní má smysl k vodě jezdit a i v chladném počasí je možné cílit na větší úlovky. „V takovou chvíli je pak úplně jedno, že fouká vítr, prší, sněží nebo je mráz. Adrenalin v krvi lovce tohle všechno přebije a zbyde jen upřímná radost a silný zážitek,“ říká Kubálek.

-red-

kaprkuba

Kuba Kubálek s jedním z mnoha úlovků

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí