Dobrá zpráva: Z vánoční truhly dostanou děti bez domova desítky tisíc korun

K dětem, které žijí v dětských domovech, byla kladenská vánoční truhla i letos štědrá. V rámci vánočních trhů na náměstí Starosty Pavla do ní na konci roku lidé vložili téměř 75 tisíc korun.

„Všem Kladeňákům za děti z dětských domovů v Kladně a okolí velmi děkuji. Myslím, že nejeden z nás nyní prochází opravdu složitým obdobím, a o to více si takto ohromné štědrosti a ohleduplnosti vážím. V polovině ledna jsme oficiálně ukončili charitativní sbírku a truhlu odpečetili. Do sbírky vkládáme standardně i výtěžek z adventních koncertů. Ty se však letos, stejně jako plnohodnotné adventní trhy, konat nemohly. Kvůli absenci veškerých kulturních akcí jsme se obávali, že nebude letos moc co rozdělovat," řekl primátor města Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno), který v novém tisíciletí tradici Pohádkového vánočního stromu splněných přání i sbírku do pohádkové truhly zahájil.
Výtěžek bude rozdělen podle aktuálního počtu svěřených dětí mezi dětské domovy v Ledcích, Unhošti a Novém Strašecí a Dětské centrum Kladno. O rozdělení budou jednat nejprve kladenští radní a následně jejich návrh musí potvrdit i kladenští zastupitelé.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí