Týden vědmy Johany. Ryby, čeká vás závažné rozhodnutí!

Hvězdy a karty prý nelžou... Podívali jsme se proto společně s vědmou Johanou na to, co nás čeká příští týden.

Dne 20. 4. v 10.55 hod. vstupuje Slunce do znamení Býka.

ZNAMENÍ ZVĚROKRUHU – BÝK (TAURUS)

Symbol Býka druhého znamení zvěrokruhu je hlava býka s rohy. Posvátný býk Apis byl pokládán za inkarnaci boha Osirida, a proto i symbol hrobu nebo hrobky. Podle římské legendy na sebe vzal Jupiter podobu býka a připletl se do stáda, když Europa, do které se bláznivě zamiloval, dováděla se svými družkami na břehu moře. Býk byl hodný, krotký a milý, to Europě dodalo odvahu a vsedla na něj. Bůh okamžitě odkvapil do moře a odnesl jí na Krétu. Podle jiných líčení Taurus představuje Io, kterou Jupiter proměnil v krávu, aby oklamal Junonu. Vstup Slunce do znamení Býka býval oslavován svátkem Máji (Maia), což je náš máj. Při tomto svátku chodíval bílý býk se zlatým diskem mezi rohy jako Slunce s procesím panen na znamení plodnosti jarní přírody. Ve starověku byl Taurus jako souhvězdí Býka ztotožňován a konstelací se dvěma hvězdokupami – Plejádami a Hyádami, o kterých se hovoří ve Starém zákoně. O hlavní hvězdě Hyád Aldebaranu se zmiňuje i Hésiodos a Homér. Slunce je v Býku každý rok od 20. dubna do 20. května.

Býk je pevné znamení zemského živlu. Je ironií, že býk je mužské zvíře, a přesto znamení Býka vládne Venuše a povyšuje Luna. Převažujícím rysem tohoto znamení je síla. Člověk narozený ve znamení Býka je vytrvalý, trpělivý, rozhodný, oddaný, konzervativní, stálý, klidný, praktický, pohlavně žádostivý. Může však být i panovačný, sobecký, zištný, extrémně toužící po hmotných statcích, bezohledně umíněný, podléhající davu a stádu. V jeho životě stojí na předním místě peníze a majetek. Touha po finančním zajištění je velmi silná. Pochopení pro duchovní problematiku nebývá veliké. Býk mívá řečnické i umělecké nadání (hudba, zpěv). Své uplatnění nachází zejména v zemědělství, stavitelství, ekonomice či bankéřství. Býk má ale také velmi často nadání pro matematiku (účetní, pokladní atd.). Díky své přirozené schopnosti vcítit se jsou Býci dobrými učiteli. Jejich umělecké schopnosti často hledají spíš praktické uplatnění například ve fotografování nebo architektuře krajiny. V partnerských vztazích si dobře rozumějí s lidmi narozenými ve znamení Berana nebo Blíženců. Člověk v Býku vytváří dobré pracovní vztahy s lidmi narozenými ve Štíru, Kozorohu nebo v Rybách. Taurus střídavě ovládá svým vlivem národy Irska, Íránu a Holandska, dále Ázerbájdžán, Bělorusko a Gruzii. Mezi města ovládaná Býkem patří Dublin, Lipsko, Palermo a St. Luis v Missouri.

 

Beran 21. 3. – 20. 4.
Budete mít sklony k nervozitě. Projeví se to zejména v pracovní oblasti, kde budete jako lev v kleci a nebudete mít stání. Ani sami nevíte, proč se to děje, ale napětí je doslova hmatatelné. Nepoddávejte se tomu, koncem týdne se napětí značně uvolní. Středa se nazývá Škaredá, nebo také Černá či Sazometná. V tento den by se měly vymetat komíny. Podle tradice se v tento den nesmíme na nikoho mračit, jinak se budeme mračit už každou středu v tomto roce. Takže opatrně. Ve čtvrtek a pátek se věnujte především údržbě veškeré elektrotechniky, jinak vás nepříjemně překvapí zejména o velikonočních svátcích. Duben v Beranech probouzí jarní únavu. Nebojte se tedy podpořit svou imunitu - sport nebo pravidelné saunování dokážou divy. Vzhledem ke své impulzivnosti byste neměl/a příliš často konzumovat kořeněná a pikantní jídla, která ve vás mohou provokovat ještě větší „ohnivost“.
Čísla do loterie: 2, 4, 6, 32, 33, 49

Býk 21. 4. – 20. 5.
Od pondělí do čtvrtka hrozí konflikt s partnerem. I přes složitost situace vyřešte vše s chladnou hlavou. Dařit se bude zejména všem, kteří mají co do činění s výrobou, skladováním nebo prodejem něčeho poživatelného, tedy v masnách, potravinářských obchodech, pekárnách, cukrárnách a podobně. Býk je znamení zemské a nemá tak horkou hlavu jako Beran, nicméně je velmi tvrdohlavý a občas i pohodlný. Je však také velmi něžný, milý a hlavně má rád dobré jídlo, pití, ženy, zpěv a všechno pokud možno v hojnosti a vysoké kvalitě. A protože to všechno o Býčkovi nyní víte, doporučuji tento týden oslavy, setkání s přáteli a narozeninové párty přesunout na sobotní odpoledne. Zcela jistě nebudete zklamáni, vše se podaří dle vašich představ a i ostatní budou dobře naladěni. A pokud nehodláte nic slavit, všimněte si, že ve dnech, ve kterých pobývá Luna v Býku, budete vaší rodině vyvařovat dobrůtky, obzvláště s radostí a láskou a bude vás to hlavně bavit. Býk má rád vůně, takže další praktickou radou je, že pokud ve své blízkosti máte ženu, v tomto znamení nikdy nemůžete minout, pokud oslavenkyni zakoupíte jako dárek parfém. Vždy jej ocení. Ale pozor, musí být kvalitní! Pro dobré zdraví byste měl/a upřednostňovat střízlivou stravu bohatou na vitamin C, který posiluje váš imunitní systém. Také si nechte občas změřit hladinu cholesterolu.
Čísla do loterie: 1, 12, 18, 34, 39, 47

Blíženci 21. 5. – 21. 6.
Příští týden budete se sebou opravdu spokojen/á. Podaří se vám, na co sáhnete a práce vám půjde od ruky rychleji než jindy. Najednou zjistíte, kolik se toho dá za den vlastně stihnout, a to vás nabije pozitivní energií. Skvělé vyhlídky čekají především na ty, co mají na starosti plánování, zpracovávání zpráv, nakladatele a knihovníky. Trochu zamračeno může být jen ve čtvrtek a v pátek, kdy vás může přepadnout náhlá bolest hlavy nebo páteře. Velikonoce si užijte v obklopení rodiny a partnera. Společný čas vám dodá nejen radost, ale načerpáte novou energii. Ve vaší stravě dbejte na dostatečný přísun cenných látek, zejména vitaminu E a hořčíku, ale nejlepší medicínou je pro vás radost a pohoda, tu ale v žádné lékárně nekoupíte.
Čísla do loterie: 5, 10, 15, 35, 40, 42

Rak 22. 6. – 22. 7.
Příští týden budete trávit hodně času prací, vaše úsilí se však vyplatí a můžete se těšit na úspěchy. Daří se vám, ale na druhou stranu by se pracovní stres nemusel vyplatit, vědomě trochu zvolněte tempo a zaměřte pozornost i k jiným aktivitám. Pokud uvažujete o změně pracovního místa, zvolte úterý nebo pátek. Risk je zisk a tentokrát se vyplatí. Raci jsou nejlepší matky a otcové, o tom není pochyb, ale velká benevolence se vám nemusí vyplatit. Pokud máte doma školáky, řádně kontrolujte jejich domácí úkoly a nenechte je dlouho ponocovat. Jinak vám za čas přerostou přes hlavu. Na konci týdne se vám ozvou staří známí, vyrazte na akci, kam vás lákají, nakonec to bude legrace.  Pozor si dávejte při vaření vajíček, hrozí opařeniny, popáleniny a podobné nepříjemnosti.
Čísla do loterie: 3, 7, 9, 35, 45, 46

Lev 23. 7. – 23. 8.
Zmatek, nejistota, smolné období. Zprávy, které obdržíte, budou natolik rozporuplné, že se v nich nedokážete zorientovat. Dostanete se do víru událostí, které se vám mohou zdát naprosto bezvýchodné, nicméně cesta ven existuje. Počkejte, až vyšumí ty nejhorší emoce a situace se trochu zklidní, teprve pak můžete podniknout nějaké konkrétní kroky. Naučte se rozlišovat, co je podstatné a nad čím můžete mávnout rukou. Určete si cíl, kterého chcete dosáhnout, a stanovte si, jak budete postupovat. Na Zelený čtvrtek by se měla jíst zelená strava, tedy špenát, zelí a další. Dopřejte si dávku vitaminů, udělá vám to jen dobře. V pátek je vhodný čas pro obchodní schůzky, společenské akce a seznamování. Dařit se bude v oblastech, kde je žádoucí vkus a estetické cítění. O velikonočním víkendu se vyhněte dalekým cestám, hrozí nejen kolony, ale také maléry.
Čísla do loterie: 6, 11, 12, 23, 31, 49

Panna 24. 8. – 23. 9.
Do vašeho života vstoupí událost, která významně ovlivní vaši budoucnost. Teď není čas na to, abyste seděl/a v koutě, buďte aktivní a snažte se plně využívat své schopnosti, protože jen tak můžete dosáhnout úspěchu. Ať už na vás čeká nový partner, změna zaměstnání či stěhování na druhý konec světa, nenechte se tím zaskočit a poperte se s tím, jak nejlíp umíte. Osud vám sice postaví do cesty několik nepříjemných překážek, vy se ale nevzdáte. Pozor na sklony k egoismu, které vám komplikují život! Pamatujte, volné manželství není pro každého. Navíc pod pojmem „volný vztah“ si může každý představovat něco jiného. Pro někoho to znamená milenky v neomezeném počtu, pro jiného jen občasné povyražení s přáteli. Ujasněte si proto raději s partnerem, co jeden a druhý od vztahu očekáváte. V úterý můžete podepisovat nové smlouvy a dohody. Pozor na nějaké tajnosti nebo zkreslování skutečnosti. Čtvrtek až sobota bude hodně pracovní, dodělejte proto všechny vaše plány včas. Kontrolujte vydání a platby. Není vhodná doba k zadlužení, neberte si proto půjčky. Pozor si o svátcích dávejte zejména na zažívání. Potrápit vás mohou záněty, zácpy i průjmy.
Čísla do loterie: 1, 10, 20, 33, 37, 42

Váhy 24. 9. – 23. 10.
Když je úplněk ve Vahách, vyvolává to v lidech pocity sounáležitosti, ochotu ke spolupráci a také schopnost kompromisu. Tento den je také vhodný k intuitivnímu řešení potíží ve vztazích. Úplněk ve Vahách podporuje vytyčený cíl. Máte-li ho, pak toto období je dobrým časem pro soustředění se na cíl a na to nenechat se odradit myšlenkami a řečmi typu, že něco nelze. Tento čas je vhodný také k rozhodování, oživení společenských vztahů a pročištění konfliktních vztahů. Váhy čeká víkendový přesčas v práci. Sféra kariéry jde v těchto dnech vzhůru a kulminuje spolu s úplňkem. Jako byste zapomněl/a, že se blíží nějaké Velikonoce. Prostě vás čeká týden pilné práce. Sobota vám přinese radost a nezadané Váhy mohou prožít neuvěřitelně hříšný den. Až budete péci mazance nebo beránka, hlídejte si troubu, jinak tu dobrotu spálíte doslova na škvarek.
Čísla do loterie: 21, 24, 26, 30, 35, 44

Štír 24. 10. – 22. 11.
Potrápit vás příští týden můžou různé nemoci a nachlazení vašich ratolestí. Budete mít tedy ve vaší domácnosti dvojnásob práce a na konci týdne se u vás projeví značná únava. Od začátku týdne budete v jednom kole, ovšem plány které máte, se mohou hatit. Štír je vším možným, jen ne žádným oportunistou, je-li o něčem přesvědčen, postaví se sám i proti zbytku světa. Je tedy dobrým, věrným a solidním spolupracovníkem, který má zájem o blaho podniku. Jeho zaměstnání je pro něj něco jako rodina, ale nedává víc, než dostává, a to je v tomto případě jenom dobře. Zaměstnavatelé se vás snaží poslední dobou zneužívat a vy řešíte jejich liknavost. V úterý se připravte na notnou dávku úkolů navíc. Ve středu a čtvrtek si dejte v práci pozor na zákeřné osoby. Daný kolega či kolegyně vám závidí váš úspěch a za vašimi zády plánuje ty nejrůznější intriky. Brzké odhalení tohoto záškodníka vám pomůže ke klidu, ale i k pracovnímu postupu. Mějte proto oči na šťopkách. Pátek věnujte nákupům a přípravě jarních svátků. Na Velikonoce si dopřejte s partnerem trošku klidu a soukromí. Uprchněte před svátky do romantického hotelu nebo si jen tak vyjděte na pěknou procházku, kde budete jen sami dva. 
Čísla do loterie: 8, 13, 28, 37, 41, 42

Střelec 23. 11. – 21. 12.
Myšlení Střelců bude tento týden pracovat na plné obrátky, chtějí inovovat, bavit se a rozšiřovat své obzory.  V mnoha ohledech se vám to podaří, nicméně mezilidské vztahy jsou nevyzpytatelné. Co člověk, to originál. Tento týden se bude dařit zejména psychologům, terapeutům, učitelům na zvláštní škole, sociálním pracovníkům a hasičům. Od pondělí do čtvrtka kontrolujte veškeré data schůzek a jednání, ať na něco nezapomenete. Zajímavý nápad, který vám už dlouho ležel v hlavě, se podaří zrealizovat hlavně ve středu. Na Velký pátek zkuste své štěstí a kupte si los. Volného času nemáte nazbyt, a tak se více starejte o jeho kvalitu. Snažte se každou minutu s rodinou vychutnat na maximum. Ideální jarní svátky by byly někde na chalupě nebo na toulkách přírodou.
Čísla do loterie: 5, 9, 14, 16, 25, 36

Kozoroh 22. 12. - 20. 1.
Kozorohy čeká nová životní kapitola. Karmický Saturn s Plutem přináší osudové změny. Investice do bydlení a řešení vztahů v rodině. Skřípat to bude v rodinném kruhu. S jedním členem domácnosti si budete celý týden lézt na nervy. Není vyloučeno, že na denním pořádku budou i drobné hádky. Nepropadejte beznaději, tato osoba bude koncem týdne jako vyměněná a u vás doma nastane klid. V pondělí se věnujte především samy sobě, nenechte se nikým omezovat. Úterý a středa budou dny, kdy nebudete vědět kam dříve skočit. Budete jak na běžícím pásu a na nějaké radovánky nebudete mít ani pomyšlení. Ve čtvrtek se opatrnost doporučuje zejména všem nočním hlídačům, strážcům majáků a ostatním bezpečnostním složkám. Lupiči a nenechavci budou řádit. Od pátku do neděle se věnujte tomu, co vás baví a naplňuje, vyrazte mezi lidi, do divadla, kina či tancovat. Potrápit vás mohou bolesti kolen, hlavně z vnitřní strany. To může ukazovat na ledvinové potíže. Nezapomínejte na dostatečné množství tekutin. 
Čísla do loterie: 14, 19, 22, 38, 43, 49

Vodnář 21. 1. – 19. 2.
Váš nástup do práce po víkendu či dovolené neproběhne zrovna nejlépe. Spousta práce, která se na vás nahrne, vám zajistí špatný spánek a chvilky stresu. Máte však své pracovní záležitosti pevně v rukou a po pár dnech zase najedete na obvyklý režim.  Důvěřujte svojí intuici a nenechte se zmást sice dobře míněnými, ale ne zrovna dobrými radami okolí. Věnujte se věcem, které vás těší a dobíjejí energii, ať už jde o kulturu, sport nebo partnerství. Od pondělí do středy se bude mnoho událostí točit kolem financí, zbytečně tedy neutrácejte a kontrolujte si své účty. V pátek se věnujte důkladnému úklidu, vše staré a nepotřebné zlikvidujte. Víkend věnujte především dětem a rodičům, pořádná nadílka jim udělá radost. Kupte si také nějaké květiny, voskovky, macešky a lilie potěší vaši duši.
Čísla do loterie: 2, 8, 17, 20, 27, 29

Ryby 20. 2. – 20. 3.
Některé z vašich dlouhodobých plánů se ocitnou v ohrožení, situace by mohla v extrému skončit naprostým krachem vašich životních snů. Zachránit vás může jedině rozvážné, rozhodné a neústupné jednání. Buďte k sobě maximálně upřímní a všechno dobře dopadne. Není důležité, jak vypadáte před ostatními, ale jací jste uvnitř. Čeká vás poměrně závažné rozhodnutí a ve vašem okolí bohužel není nikdo, kdo by vám dokázal poradit. Naslouchejte svému vnitřnímu hlasu, který vás nasměruje na tu správnou cestu. V pondělí a ve čtvrtek si dávejte pozor na peníze, neplýtvejte jimi zbytečně, ani nikomu nepůjčujte. V pátek nastává úplněk, který bude ve znamení Vah. Pozor na pomluvy a temné myšlenky, které může přinést Černá Luna spolu s Venuší ve Vodnáři. Pokud si zařizujete nové bydlení, vše řádně zvažte. Do budoucna budete potřebovat své vlastní zázemí.
Čísla do loterie: 1, 26, 29, 30, 45, 47


Počasí Kladno

Předpověď počasí