Narodili se na Silvestra. David Homer padesátku za krkem necítí

Mají to štěstí nebo smůlu (?), že slaví narozeniny poslední den v roce. Vybrali jsme pro náš krátký seriál známé kladenské tváře, abychom se jich zeptali, jaký bude v jejich podání ten letošní Silvestr a na jaký nikdy nezapomenou. Prvním seriálovým respondentem Vašeho Kladna je populární lékař, sportovec, talentovaný volejbalista i tenista, radní David Homer (49).

Na Silvestra oslavíte padesátku. Co se vám vybaví, když uslyšíte tohle číslo?
Jizerská padesátka, která se výborně běží na skvěle upravené trati (směje se).

Jak se vám dosud běžela ta vaše životní padesátka?
Zplaťpánbu zatím dobře (třikrát zaťuká do stolu).

Na které narozeniny nejraději vzpomínáte?
Na ty, které jsem prožil na přelomu dospívání a dospělosti. Navíc já tohle období měl spjaté třeba s revolucí v roce 1989. To si troufám říct, že bylo nejsilnější období v mém životě, když nepočítám rodinné události.

Pořádal jste někdy coby pubescent narozeninový mejdan?
Jestli přímo pořádal, to už nevím, rozhodně jsem se na Silvestra mejdanům nevyhýbal. S postupujícím věkem se moje účast tenčila (usmívá se). Nejbujarejší mé oslavy a mejdany se odehrávaly mezi mým sedmnáctým a jednadvacátým rokem. Měli jsme partu, s kterou jsme jezdili na vodu a Silvestry jsme trávili různě na horách. To byly hodně společensky založené i týdny, nejenom přímo Silvestry...

Den před Silvestrem slavíte svátek. Jak jste to měl doma s dárky?
Ty jsem převážně dostal i k svátku a narozeninám na Štědrý den.

Budou vaše kulatiny na Silvestra Kladnem rezonovat?
Na Silvestra nic halasného nechystám. Oslavíme to v rodinném kruhu, což znamená, že se sejde zhruba dvacet lidí. Větší a halasnější oslava se uskuteční na jaře v Zanzibaru. Domlouvali jsme se s přáteli Aničkou Hrudkovou a Rudou Fialou, že na zahrádku Zanzibaru pozveme větší společnost a živou muziku.

Cítíte padesátku za krkem?
Necítím. Kdybyste se mě nezeptali, ta jsem si ji ani neuvědomil (směje se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí