Osobnosti školních lavic. Adam míří do NHL

Nemusejí čekat, až budou naplno vhozeni do světa dospělých. I když chodí na základku či v Kladně studují, projevili se už nyní jako výrazné osobnosti. My vám mnohé z nich do konce školního roku představíme. Základní škola v Moskevské vybrala Adama Bareše (13), univerzálního sportovce.

Škola tě na sportovní soutěže vysílá jako svou oporu, která zaručeně boduje a sbírá umístění na stupních vítězů. V kterém sportu podle sebe nejvíc vynikáš?
Určitě v hokeji, který hraju v Kladně pod trenéry Radkem Gardoněm a Zdeňkem Nedvědem. Pak mi jdou i míčové hry, atletika nebo gymnastika. Trošku mi jde fotbal a tenis.

V kterých sportech jsi v poslední době pro školu nasbíral nejvíc úspěchů?
Máme republikový bronz ve florbale, s klukama jsme vybojovali v gymnastice druhé místo a přispěl jsem v okresním kole atletiky k prvnímu místu školy. V atletice mám nejradši skok do dálky a v gymnastice výmyk a podmet.  

Kam to v hokeji chceš dotáhnout?
Hokej hraju druhým rokem a líbí se mi, jak nás trenéři vedou. Já si zahraju na centru docela dost, jezdíme na dobré turnaje, a když hrajeme týmově, máme úspěchy. Rád bych hrál v NHL. Ale když se to nepovede, tak mi stačí extraliga (směje se). 

Když ti nevyjde hokejové kariéra, co budeš dělat?
Chtěl bych si udělat trenérskou licenci a trénovat malé děti.

Co ti dává základní škola, jsi na „Pětce“ spokojený?
Vybral jsem si dobře. Šel jsem na „Pětku“ hlavně za svým kamarádem a hokejovým spoluhráčem Matějem Gardoněm. Jsem ve škole spokojený. Po základní škole bych rád na Sportovní gymnázium a pak na Fakultu tělesné výchovy a sportu.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí