Osobnosti školních lavic. Jindra hraje na varhany

Nemusejí čekat, až budou naplno vhozeni do světa dospělých. I když chodí na základku či v Kladně studují, projevili se už nyní jako výrazné osobnosti. My vám některé z nich představujeme. Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie vybrala do naší rubriky Jindřicha Hátlea (15), skvělého pianistu.

Proč tě podle tvého mínění škola vybrala mezi své osobnosti?
Zřejmě někoho v ní zaujalo moje pojetí muziky. Té se věnuji od svých šesti let. Jako malý jsem také chodil do Sokola, nebo jsem zkoušel malovat, ale ani jedno nestálo za nic (směje se). U muziky jsem zůstal.

Který hudební nástroj tě baví nejvíc?
Přes flétnu, která mne příliš nezaujala, jsem se dostal k pianu a k basové kytaře. S ní jsem zakotvil v jedné kapele. Hrajeme všechno možné. A taky pět let už chodím hrát na varhany. To začalo tak, že v hudebce se objevily digitální varhany. K pianu to nemá daleko, tak jsem na ně začal hrát. Hraju každé Vánoce v kostele svatého Václava v Rozdělově. 

Co z tebe jednou bude?
Těžko říct (směje se). Líbilo by se mi mít jednou nějakou profesionální kapelu. Když jsem šel na tuhle školu, tak to bylo proto, že jsem nevěděl, na jakou střední školu se mám přihlásit. Jediné, co jsem v tomhle směru věděl, že nechci na gympl. Teď jsem rád, že budu mít po maturitě nějaké odborné zaměření, záchytný bod pro další studia. Tahle škola mi dává, co potřebuji, co jsem od ní čekal. Jsem spokojený. Možná taky skončím na hudební akademii. Na konzervatoř se mi nechtělo, protože jsem si ještě moc nevěřil. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí