Kladenské zmrzliny. Celkové hodnocení – kdo zvítězil?

Mistr zmrzlinových chutí Lukáš Dědek u vybraných kladenských prodejců hodnotil aktuální chutě kopečkových či točených zmrzlin. Manažer společnosti Prima si na degustaci přizval firemní kolegyni Danu Macákovou. Mají za sebou od Rozdělova po Kročehlavy celkem osm zastávek a nyní nastal čas na celkové hodnocení. 

Lukáš: Překvapilo mě, na kolika místech v Kladně se prodává opravdu kvalitní zmrzlina. Naposledy jsem zmrzliny tady hodnotil před dvěma roky a jejich úroveň se zlepšila. Zároveň se mi potvrdilo pravidlo, že kopečková zmrzlina je obecně kvalitnější než točená, pokud se o točenou prodejci nestarají se zvláštní péčí a láskou. Takový příklad jsme zažili v čerpací stanici s šesti druhy a v cukrárně Dolce Vita s jejich jogurtovou příchutí. Nejvýše cením zmrzliny ve Venezii a Dolce Vitě, pak hned v cukrárně Mňam – Mňam.

Dana: V Kladně si výtečnou zmrzlinu musíte pro sebe najít. Nedejte hned na první dobrou, to byste pak mohli zůstat například na pěší zóně, čímž byste udělali chybu. Mrzí mě, že poměr mezi dobrou zmrzlinou a špatnou je v největším středočeském městě tak malý. Čekala bych větší nabídku té kvalitnější. Pokud máte radši točenou, pak doporučuji zajet za nepřeberným výběrem na benzinku, ale jestli vám v centru města stačí jedna skvělá jogurtová s čerstvým jahodovým přelivem, potom stačí zajít do cukrárny poblíž pěší zóny. Tam zároveň dostanete nejlepší kopečkovou, nebo si za vysokou kvalitou chuti můžete dojít o několik bloků níže. 

Jan Murárik

hodnodolce

Dolce Vita kraluje s točenou jogurtovou

hodnonam

Ňam - Ňam skončilo v kopečkových na třetím místě, ale s kvalitou tu zvedli i cenu

hodnovenezia

Venezia kraluje Kladnu kopečkovou

hodnovtony

V Tony Oil si vyberete z nejširší nabídky kvalitní točené


Počasí Kladno

Předpověď počasí