Jak se daří, hostinští? Tesař z Amálky připravil na Zimáku akci pro fanoušky

Stát zavedl směrem k hospodám různá opatření a nás zajímá, jak se mají hostinští v Kladně. Restauraci Zimák vede od letošního jara gólman fotbalového SK Jaroslav Tesař (31), současný provozovatel hospody Na Amálce. 

Jak se vám daří?
Protikuřácký zákon nám trochu zkomplikoval život na Amálce v tom smyslu, že se trhají party u stolů. Jedni jdou kouřit ven, někdo zůstane sedět a diskuze se neustále přerušuje. Snad se to časem vyladí. Zimy se ale kvůli tomu nebojím. Jak se nám daří, to vyhodnotíme někdy koncem ledna. Stejně jako s restaurací Zimák. V té nám zítra začne ostrá hokejová sezona. Jsme na ni dobře připravení.

Co jste pro hosty, hokejové fanoušky, připravili?
Ve spolupráci s rakovnickým pivovarem jsme připravili akci - pokud Rytíři doma vyhrají, budou mít držitelé vstupenky nebo permanentky po jejím předložení pivo zdarma. Kdo tuhle nabídku nezužitkuje po utkání, má od nás v týdnu poté deset procent slevu na jeden účet. 

Na stadionu provozujete také několik stánků. Řešíte potíže s počtem personálu, nebo s jeho spolehlivostí?
Personál je spolehlivý, připravený a hlavně sladěný (usmívá se). 

Co byste dělal, kdybyste musel zanechat podnikání v pohostinství?
Nevím, nad tím nepřemýšlím. Nezabývám se tím, co by bylo, kdyby nebylo. Provozuji restaurace a dělám je, jak nejlépe umím. Daří se, takže žádný důvod opouštět svět pohostinství nemám (usmívá se).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí