Osobnosti školních lavic. Rytíř Křéša maturoval u hasičů

I když chodí na základní školu, či v Kladně studují, nemusejí čekat, až jednou vyniknou ve světě dospělých. Už nyní jsou, alespoň dle vedení svých škol, výraznými osobnostmi. V našem tradičním seriálu vám do konce školního roku některé z nich představíme. Střední odbornou školu v Dubí  reprezentoval Krešimir Schildhabel (20), hokejista kladenských Rytířů.

Jste hasičem s maturitou. Stát se hasičem byl váš dětský sen?
Sen ne, ale tuhle školu mně vybrala moje maminka. Zpočátku jsem se na to moc netvářil, ale teď, když mám maturitu, jsem jí vděčný. Vystudoval jsem obor, na který, když se neuživím hokejem, můžu okamžitě nastoupit s odborným vzděláním. Z hokeje jsem si navykl na adrenalin a ten mi u práce hasičů chybět nebude.

Co na maturitní zkoušce pro vás bylo nejvíce obtížné?
Spíše než maturitní zkoušky jsou větší nervy se k maturitě za ty čtyři roky propracovat (usmívá se). Na samotné maturitní zkoušky jsem se připravil dobře. Nejvíc zabrat mně přesto daly odborné předměty a literatura.

V čem je škola v Dubí výjimečná?
Takových škol v Česku moc není. Má hodně nematuritních oborů a je zajištěná z dotací. Mně dala do života hodně. Já na ni budu vzpomínat v dobrém.

Zkusíte studium na vysoké škole?
V současné době o vysoké neuvažuji. Dám si od školy minimálně rok pauzu, pak se uvidí. 

Když jsem u ročního termínu, tak před rokem jste nevěděl, kde začnete další hokejovou sezonu. Pak jste na výjimku zůstal v kladenské juniorce a nyní se připravujete s áčkem. Cítíte, že s vámi Rytíři počítají?
Moc rád bych v Kladně zůstal. Znám kluky v týmu, znám dobře i trenéry. Ti jsou vynikající včetně Honzy Krégla. Myslím, si, že bych se mohl do kádru pro novou sezonu dostat. Určitě se o místo v sestavě poperu.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí