Osobnosti školních lavic. Anděla přes média a hudbu směřuje ke kosmetice

I když chodí na základní školu, či v Kladně studují, nemusejí čekat, až jednou vyniknou ve světě dospělých. Už nyní jsou výraznými osobnostmi. V našem tradičním seriálu vám některé z nich představíme. Základní školu v Moskevské reprezentuje Anděla Dočekalová, redaktorka, hudebnice a možná budoucí kosmetička.

Proč tě podle tvého mínění vedení školy vybralo jako její osobnost?
Snad proto, že jsem se podílela na školním časopise (usmívá se). Měl jsem v některých vydáních kromě jiného rozhovory se zajímavými lidmi. 

Budeš pokračovat i na střední škole v mediální činnosti?
Baví mě média, nicméně chci se zaměřit na něco jiného. Mým cílem v současné době je kariéra kosmetičky. I proto jsem si za střední školu vybrala obchodní akademii a v ní marketingovou specializaci. Potom bych ráda pokračovala na vysoké škole. 

Obchodní akademie má také svůj časopis. Zapojíš se do jeho tvorby?
Ráda své zkušenosti v tomto směru rozšířím i na střední škole. Při dni otevřených dveří jsem od ředitele školy dostala několik výtisků, abych se s časopisem seznámila. 

V psaní se tedy budeš dál takzvaně otrkávat. Ale zkoušela jsi svůj talent na někom jiném, než na sobě, v kosmetice?
Na nikom neznámém ne, jen několik lidí kolem sebe, kamarádek či rodinných příslušnic, jsem připravila třeba na ples. Snad to myslely upřímně, když tvrdily, že jsou spokojené. 

Ukončila jsi devítiletku. V čem je „pátá“ základní škola výjimečná?
Je zajímavá svojí specializací na hudbu a sport. Díky škole hraji na flétnu, klavír a zpívám ve sboru.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí