Za kladenským kapučínem. Pavel určil pořadí

S baristou Pavlem Pospíšilem jsme minulý týden obešli kavárny i cukrárny v centru Kladna a hodnotili jsme kvalitu kapučína včetně prostředí či obsluhy podniku. Dnes Pavel své cafétour zhodnotil. 

Navštívili jsme Divadelní kavárnu posazenou na kraji budovy městské scény v příjemném parku, kavárnu Bez konce v Divadle Lampion s personálem, který si pro své fyzické hendikepy zaslouží naši pozornost, podnik U Kočičích tlapek s tlupou mazlivých koček, solitérskou kavárnu BB v uličce proti cukrárně Venezia, kde nám více než kapučíno chutnaly dorty či domácí zmrzlina. Podobně si vedla cukrárna Dolce Vita o dvě ulice výše. Nadšení v nás vyvolal štrůdl s kávou, nejen proto, že se to celé dalo pořídit do padesáti korun, ale především pro útulnou babičkovskou atmosféru Štrůdlárny. Svůj svět i klientelu má kavárna Infinity v Centralu i Lodestar na hranici ulice T. G. Masaryka. 

Pouť jsme zakončili v horní části pěší zóny vedle zavřených dveří kina Sokol. V sousedství sídlí noční kavárna Ego, s koutkem dokonale zachovaného soukromí pro pařící partu nebo tajnou schůzku. Zavřená vrata kina nás mrzí, mohlo by se v něm jistě i přes prázdniny usednout ke kávě a kdysi s velkou pompou rozjetá kavárna Ježkovy voči naproti finančnímu úřadu je dávno mimo provoz. 

Pavlovo hodnocení:
Na první místo dám Divadelní kavárnu. Pro mě je to nejhezčí kavárna v Kladně, a to nejen kvůli prostředí kolem ní. Kafe tam, i když není nejlevnější, má velmi slušnou chuť.
Na druhém místě se těsně umístil BB Espresso Shop. V něm mi k atmosféře pravé kavárny nechybělo vůbec nic. Já můžu i kočičky v Tlapkách, ale tam by se kapučínu mohly holky za barem malinko více věnovat.
O třetí a čtvrté místo se podělí Ego s Infinity. Infinity je z mého pohledu odpočinkový ráj při shoppingu s drahou polovičkou a poměrně slušným výhledem na dění v okolí. Ego je přesný opak, bez širokého výhledu, pokud nesedíte u výlohy, nebo v létě na zahrádce, zato s velkým výběrem kávy či alkoholických nápojů v soukromí zadní místnosti. Ego je prostě o noční pařbě. Po ní moc rád zajdu na kávičku k paní, co peče v Kladně štrůdly ve velkém. U ní jsem se přenesl k babičce na chalupu a bylo mi fajn.
Kavárna Bez konce je spíše pro maminy s dětmi než pro klidné posezení s kávou. Ale zajdu tam určitě, protože tím, že si dám kávu, přispěju personálu do kasičky a snad je návštěvou i ujistím, že patří mezi nás, běžnou společnost.
Závěr pořadí patří oběma cukrárnám. K dortům káva patří, ovšem v obou to bylo jen o skvělých dortech, ale ne o kávě. 

Jan Murárik

divakavarna

U Pavla vyhrála Divadelní kavárna


Počasí Kladno

Předpověď počasí