Za kladenskými hostinci. Tesař s Rytíři chystá na Zimáku překvapení

V následujících 10 týdnech vám představíme provozovatele nejoblíbenějších hostinců v Kladně podle webu Vaše Kladno. Před zahájením hokejové prvoligové sezony je stylově první na řadě Jarda Tesař a "jeho" Zimák.

Loni touto dobou jste se chystal na svou první sezonu v hokejové hospodě. Jaká byla?
Nebyl jsem na ni naštěstí sám. Mám kolem sebe výbornou partu lidí. Nevěděli jsme, co obnáší provozovat tak specifickou restauraci a měli jsme z toho na začátku trochu i obavy (usmívá se). Ale zvládli jsme to dobře. Jak se říká, vždycky je co zlepšovat, a ani my se nevyvarovali menších provozních problémů. Ono tam, kde se sejde najednou třeba pět tisíc lidí, se asi vždycky nějaký ten provozní zádrhel najde. Všechny se nám snad podařilo vyřešit. A díky hokejistům, kteří to dotáhli až do baráže, jsme také my v Zimáku měli úspěšnou sezonu.

V té době jste začali čepovat rakovnické pivo. Vzali ho fanoušci za své?
Přes počáteční rozpaky ho za své vzali a dokonce si chválí rakovnickou jedenáctku i polotmavé. Jsem překvapený, jak velkou oblibu si Rakovník získal, protože Kladno bývalo v pivech hodně konzervativní a novou značku hned tak nepřijalo. Jsem rád, že se pohled zákazníků mění. 

V Zimáku také vaříte. Chodí lidé na jídlo i mimo hokejové dny?
Je to nárazové. Už jsme je na jídlo naučili chodit, i když jsou dny, kdy je to mimo sezonu loudavější. V červenci, kdy se na zimáku nic neděje, jsme si mohli dovolit na měsíc zavřít a odpočinout si. Přes sezonu se zase hlavně o víkendech na chvilku nezastavíme. Když jsem provozoval Amálku, tak jsem téměř přesně věděl, který den nás co čeká. V Zimáku je to nárazové, v křivkách, zato však počtem lidí, co si přijdou něco dát, posedět, mnohem početnější. 

Jaký je současný zákazník na zimním stadionu?
Nedá se jednoznačně říct, že je utrácivý, nebo spořivý. Jsem rád, že se vedle smažáku nebo klasického českého řízku lidé naučili k nám chodit třeba na panenku a steaky. Z naší jednoduše postavené karty tato jídla jdou docela často. Zákazník na zimáku nejen spěchá, ale jsou i tací, kteří se chtějí v klidu a dobře najíst. Ti si rádi chvíli počkají. 

Chystáte pro fanoušky nějaké překvapení?
Vždycky jde něco vymyslet a určitě s něčím s vedením klubu přijdeme (usmívá se). 

Jan Murárik

Je Zimák i pro vás nejpopulárnější? Pak mu dejte váš hlas v naší anketě, kterou najdete ve spodní části webu!

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí