Za kladenskými hostinci. Shock rozjíždí sezonu

V deseti týdnech představujeme provozovatele nejoblíbenějších hostinců v Kladně podle webu Vaše Kladno. Dnes je řada na Tomáši Rývovi, provozovateli restaurace Shock.

Léto je na mnoha pracovištích „mrtvé“. Rozjela se u vás už sezona naplno?
Rozjíždí se pozvolna. Hosté už začínají více přemýšlet kdy a v kolik přijdou, více než v létě si rezervují místa. O prázdninách chodili spontánně, nárazově. Z jídel přes léto nejvíce šly těstoviny a saláty. Z pití jsme prodávali nejvíce naše domácí limonády. Ty si zákazníci oblíbili a vyžadují je prakticky celý rok. U nás nastal úpadek nápojů typu coca cola.

Ubylo vám zákazníků kvůli zákazu kouření v restauracích, který platí více než rok?
Proměnila se zákaznická sorta. Určitě zákazníci neubyli, ale změnili se. Více se jí. Před zákazem byl bar s nápoji vytížený na sedmdesát procent, zbylá procenta připadala na kuchyni, Nyní je ve všední dny poměr rovnoměrně rozdělený a třeba pátky jde více jídlo. Hodně nám jdou meníčka. 

V poslední době je populární říkat, že nejsou lidi. Máte dostatek personálu?
To je složité. Lidí na práci je dost, jenom je těžké vybrat mezi nimi kvalitu. Musíte hledat.

Jaký je současný zákazník? 
Současný host nemá problém utratit peníze, ovšem vyžaduje za to vysokou kvalitu. 

Jan Murárik

Je restaurace Shock i pro vás nejpopulárnější? Pak jí dejte hlas v naší anketě, kterou najdete ve spodní části webu!


Počasí Kladno

Předpověď počasí