Za kladenskými hostinci. V hospodě U 2 Medvídků sází na akce

Představujeme deset provozovatelů nejoblíbenějších hostinců v Kladně podle reakcí čtenářů webu Vaše Kladno. Dnes je řada na Michaele Brožové, provozovatelce kročehlavského hostince U 2 Medvídků.

V nových Kročehlavech není tolik populárních hostinců jako je ten váš. Přitom na rozdíl od těch mnohých, nevaříte. Čím si podle vás hosty získáváte?
Podle mého názoru zkušeností, pivem i zábavou. 

Projevil se na počtu zákazníků zákaz kouření v restauracích?
Neprojevil. Nevšimla jsem si, že by začalo chodit více maminek s kočárky nebo ženských s dětmi na zahrádku. Ani těch vyložených nekuřáků nepřibylo. A ti, co musí kouřit, tak jdou ven. Kvůli zákazu kouření ani hostů neubylo. Spíše jich ubývá v teplých dnech na zahrádce. Tady kolem Bajkalu je zvykem, že nepřizpůsobiví tráví spousty času před paneláky, jsou dotěrní a velmi hluční. Jejich počet i agresivita se čím dál více stupňují. Vyhlášky ani zásahy policistů s nimi nehnou. Bordel utichne jen na chvíli a pak se zase jako vlna vrátí. To by tady museli policisté stát před domy nonstop ve velkém počtu a nemazlit se s nikým, kdo ruší a otravuje své okolí. Naštěstí přichází zima, která tahle individua zažene zpátky do bytů…

V poslední době je populární říkat, že nejsou lidi. Máte dostatek personálu?
Mám spolehlivé lidi, na které se můžu obrátit, když potřebuji volno, nebo na pár dnů vypadnout a odpočinout si. Ale delší dovolená nepřipadá v úvahu. Aby hospoda šlapala, musím se jí prakticky denně věnovat aspoň po telefonu. 

Jaký je současný host? 
Podle výplaty (směje se). Samozřejmě šetří, ale nás drží štamgasti, kterých k Medvídkům chodí opravdu hodně. Nejvíc hostů se u nás sejde každou středu na obsluhu bez a na různé akce včetně živé muziky. Stále je velmi populární Ortel. To je u nás nabito. Z nabídky piv v současné době docela frčí jedenáctka Kozel. Štamgasti, aby měli důvod to večer rozjet, tak si na tabuli denně píší, kdo má zrovna svátek a na toho se pije…

Kam podle vašeho názoru směřuje kladenské pohostinství?
Zrušila bych zákaz kouření v hospodách, jako je ta naše, ve kterých se nevaří. Myslím, že by i v Kladně zaniklo méně hospod. To samé platí o lahvovém pivu. Dokud bude levnější než čepované, taky nám hostů nepřibude. Pohostinství v Kladně rozhodně v současné době není na zbohatnutí. Podle mého, celé Kladno spěje… Víte kam.

Jan Murárik

Je restaurace U 2 Medvídků i pro vás nejpopulárnější? Pak jí dejte hlas v naší anketě, kterou najdete ve spodní části webu!

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí