Za kladenskými hostinci. Sleťák se stává vyšší gastrokulturou

Představujeme deset provozovatelů nejoblíbenějších hostinců v Kladně podle reakcí čtenářů webu Vaše Kladno. Dnes je řada na Lukáši Starém, provozním restaurace Sleťák.

V restauraci působíte zhruba půl roku. Jak se za tu dobu proměnila?
Nemění se jako taková, host při vstupu vizuálně změnu nepozná, mění se v kuchyni. Tím, že jsme spojeni s hotelem, kde se ubytovávají často cizinci z různých států, nabízíme mezinárodní kuchyni. Ta samozřejmě pracuje s čerstvými produkty a nejvíc směřuje k středoevropským pokrmům. 

Sehnat kvalitní personál pro tak respektovanou restauraci není v současné době jednoduché. Jste v tomto směru spokojený?
Mohu potvrdit, že najít zkušený profesionální personál je těžké. Já na takový mám štěstí. 

Je z vašeho pohledu kladenský host hodně náročný? 
Vzhledem k hotelu i poloze restaurace ve sportovním areálu, tak nás navštěvuje opravdu velmi pestrá paleta hostů. Nedá se tedy hovořit pouze o kladenském hostu z města a nejbližšího okolí. Proto jsou u nás příchozí náročnější. Ke každé objednávce se snažíme dát nějakou přidanou hodnotu, aby se k nám lidé chtěli vracet. Restaurace se stává součástí vyšší kladenské gastrokultury.

Jan Murárik

Je restaurace Sleťák i pro vás nejpopulárnější? Pak jí dejte hlas v naší anketě, kterou najdete ve spodní části webu!


Počasí Kladno

Předpověď počasí